Siirry pääsisältöön

Mindfulness ja meditaatio 15.1.2016


Bodhicharya-ryhmä kokoontui 15.1. Elonpyörään katsomaan yhdessä videolta Ringu Tulkun opetuksen, jonka otsikkona oli Mindfulness and Meditation. Osallistujia oli viisi. 

Katselemisen jälkeen keskusteltiin yleisesti erilaisista asioista ja vähän myös opetuksesta. Todettiin, että Rinpochen lyhyt opetus itse asiassa sisälsi kaiken, koko harjoituksen polun, joka sisältyy esimerkiksi Kuuteen Paramitaan ja Jaloon kahdeksanosaiseen polkuun.

Jokainen esitti hyviä oivalluksia, joita opetus herätti, ja toisten kokemusten kuuleminen herätti kirkkaita oivalluksia varmasti jokaisen omassa mielessä.

Lopuksi lausuttiin yhdessä Rinpochen toivomuksesta Ye dharma -dharani ehdollisen olemassaolon ydinolemuksesta. Lausuminen tapahtui englanniksi, koska suomenkielistä käännöstä ei ollut saatavilla ja sanskritin lausuminen kuorossa harjoittelematta olisi epäilemättä koitunut vain sekameteliksi. Lausuimme kuitenkin sitten dharania hiljaa mielessämme sanskritiksi.

Ehdimme vielä lopuksi meditoida hetken hiljaisuudessa.

Video Rinpochen opetuksesta Mindfulness and Meditation tulee aikanaan nähtäväksi Bodhicharyan kv. opetussivuilta. Opintoryhmän tapaamista varten laaditun suomennoksen voi lukea täältä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Buddhism is not about being a Buddhist"

Buddhalaisuudessa tarkoituksena ei ole tulla buddhalaiseksi, vaan myötätuntoiseksi ja viisaaksi. - Ringu Tulku Rinpochen lyhyt opetus Youtubessa.

Kevään 2020 meditaatiot

Meditoidaan yhdessä suunnilleen joka toinen perjantai klo 18-19.

Kuunnellaan Ringu Tulkun lyhyitä opetuksia ja ohjattuja meditaatioita. Keskustellaan.

Maalis-huhtikuussa on tapaamisissa useamman viikon tauko. Tapaamispäivät:

24.1.
7.2.
21.2.
6.3.
10.4.
24.4.
8.5.
22.5.

Paikka on Elonpyörä (Vilhonvuorenkuja 20, Helsinki).

Tervetuloa uudet ja vanhat!

Kuva © Conrad Harvey

Peruuntunut: Ringu Tulku Rinpoche opettaa Suomessa toukokuussa

HUOM! Rinpochen vierailu on peruuntunut aikataulumuutosten takia. (Päivitys 28.3.2019)

Rinpoche tulee Suomeen toukokuussa ja antaa opetuksia Palpung Yeshe Gatshal Finlandin järjestämänä. Opetusten aiheena jatkuu viime kesänä aloitettu "Mitä meidän tulee tietää ja mitä välttää voidaksemme kehittyä harjoituksessamme?",  joka perustuu Kagyu-perimyslinjan suuren mestarin Gampopan keskeisten ohjeiden kokoelmaan nimeltä Korkeimman polun kallisarvoinen kukkaköynnös. Lisäksi Rinpoche on ystävällisesti luvannut antaa Vihreän Taran voimansiirron.

Opetuspaikka on ITCCA Finland ry:n sali, Sturenkatu 27 B, 3. kerros. Opetukset tulkataan suomeksi. Tiedustelut suoraan Palpungista, palpungfinland@gmail.com, +358451300434.

Opetusaikataulu:

21.5. klo 17-19
22.5.  klo 10-12 ja 17-19
23.5. klo 10-12

Vihreän Taran voimansiirto 23.5. klo 17-19


Viimevuotiset opetukset ovat kuunneltavissa Ringu Tulkun opetusarkistossa, jossa voi rekisteröitymisen jälkeen kuunnella kaikkia Rinpochen tallennettuja op…