Siirry pääsisältöön

Maidosta jugurtiksi: kuolema, jälleensyntymä ja 4 bardoa, osa 1. 29.1.2016

Opintoryhmän tapaamisessa 29.1.2016 katseltiin ensimmäinen osa neljän videon sarjasta, jonka aiheena on Maidosta jugurtiksi: kuolema, jälleensyntyä ja 4 bardoa. Ringu Tulku antoi opetuksen Saksassa v. 2011, joka oli ensimmäisen Karmapan 900. juhlavuosi.

Osanottajia oli viisi. Opetus viritti vilkkaan keskustelun, joka polveili Rinpochen opetuksessa kertomista asioista yleisemmin ja samalla spekulatiivisemmin aiheisiin kuten bardo eli välitila; keskinäisriippuvuus eli ehdollinen olemassaolo;  mielen luonto, sen perimmäinen kirkas valoluonto. Miten meditaatiossa voi tutustua mieleen ja sen tietoisuuden tasoihin. Mitä kirjallisuus kertoo kuoleman ja seuraavan syntymän välisestä tilasta. Jne.

Jaettiin hyvä vinkki paikasta, josta löytyy pohjatietoa monista aiheista suomen kielellä: Ani Sherabin laaja käännösvalikoima dharmaopetuksia useilta suurilta mestareilta ja opettajilta KSD Finlandin sivuilla.

Lopuksi istuttiin hiljaa meditoiden vartin ajan. Sessio päättyi niin, että kuuntelimme hetken Ringu Tulkun resitoimaa keskinäisriippuvuuden dharania (dharani = pitkä mantra).

OM YE DHARMA HETU-PRABHAVA HETUM TESHAM TATHAGATO HYAVADAT TESHAM CHA YO NIRODHA EVAM VADI MAHASHRAMANAH SVAHA

Jos tahdot, voit sinäkin tehdä lupauksen lausua tuota mantraa 9.2. alkavan tiibetiläisen apinan vuoden aikana haluamasi määrän 17. Karmapan pitkän iän ja aktiviteettien hyväksi, mikä hyödyttää kaikkia. Lisätietoa, lomake lupauksen tekemiseksi sekä Rinpochen lausuma mantra löytyvät Karmapa Foundation Europen sivulta.

Lue täältä suomennos opetusvideosta, joka katsottiin 29.1.2016.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tsering Paldron opettaa Helsingissä 20.-21.10.2023

  Suureksi iloksemme Tsering Paldron on luvannut jälleen opettaa Helsingissä 20.-21.10.2023! Opetusten aiheena ovat Padmasambhavan ohjeet kuuteen bardoon Karma Lingpan terman mukaan. Opetuspaikka Elonpyörä, Vilhonvuorenkuja 20, 00500 Helsinki Opetusajat perjantai 20.10. klo 17-19 lauantai 21.10. klo 15-19 (sis. n. 45 min. tauon) Vapaaehtoinen lahjoitus kuluihin ja opettajan lahjaan. Lämpimästi tervetuloa! Tsering Paldron on kotoisin Portugalista. Hän asui pitkään myös Brysselissä, jossa hän 19-vuotiaana kohtasi dharmaopetukset. Tsering on suorittanut perinteisen kolmen vuoden retriitin 80-luvulla Ranskassa Dudjom Rinpochen ja Dilgo Khyentse Rinpochen johdolla, Pema Wangyal Rinpochen ohjauksessa. Hän on vastaanottanut opetuksia monilta lamoilta kaikista tiibetinbuddhalaisuuden koulukunnista. Hän on Ringu Tulku Rinpochen oppilas ja on itse opettanut vuodesta 1992. Hän on myös toiminut tulkkina monille buddhalaisille opettajille. Hän on perustanut Bodhicharya Portugalin v. 2011 ja toimii

Ringu Tulku Rinpoche opettaa Helsingissä 19.-20.8.2023

  Rinpoche opettaa Palpungissa (Sturenkatu 27 b) la-su 19.-20.8.  Lisätietoja Palpungin sivuilta.

Tsering Paldron opettaa Helsingissä 14.-16.10.2022

Iloksemme Lama Tsering Paldron Portugalista tulee Suomeen jo kolmatta kertaa ja opettaa tunteiden käsittelyä sekä meditaatiota lokakuisena viikonloppuna Helsingissä. Opetuspaikkoja on kaksi, Sampo ja Elonpyörä. 1. Tunteiden käsittely vaikeina aikoina Dealing with emotions in difficult times Perjantai 14.10. klo 17-18.30 Buddhalainen keskus Sampo, Vetehisenkuja 3 (Hakaniemi) 2. Tyyneys ja viisaus - meditaation kaksi tarkoitusta   Calm abiding and clearly seeing - The two purposes of meditation Lauantai 15.10. klo 15.15-16.45 Sunnuntai 16.10. klo 14-17.00 (sis. teetauon) Elonpyörän kirjasto, Vilhonvuorenkuja 20 (Sörnäinen) Opetuskieli on englanti. Tsering Paldron: https://tseringpaldron.com/ Bodhicharya-opintoryhmä: http://bodhistudy.blogspot.fi  Tervetuloa opetuksiin! Tilaisuudet ovat maksuttomat, lahjoitukset opettajalle ja kuluihin ovat tervetulleita. Lisätietoja: bodhistudy@gmail.com