Siirry pääsisältöön

Maidosta jugurtiksi: kuolema, jälleensyntymä ja 4 bardoa, osa 1. 29.1.2016

Opintoryhmän tapaamisessa 29.1.2016 katseltiin ensimmäinen osa neljän videon sarjasta, jonka aiheena on Maidosta jugurtiksi: kuolema, jälleensyntyä ja 4 bardoa. Ringu Tulku antoi opetuksen Saksassa v. 2011, joka oli ensimmäisen Karmapan 900. juhlavuosi.

Osanottajia oli viisi. Opetus viritti vilkkaan keskustelun, joka polveili Rinpochen opetuksessa kertomista asioista yleisemmin ja samalla spekulatiivisemmin aiheisiin kuten bardo eli välitila; keskinäisriippuvuus eli ehdollinen olemassaolo;  mielen luonto, sen perimmäinen kirkas valoluonto. Miten meditaatiossa voi tutustua mieleen ja sen tietoisuuden tasoihin. Mitä kirjallisuus kertoo kuoleman ja seuraavan syntymän välisestä tilasta. Jne.

Jaettiin hyvä vinkki paikasta, josta löytyy pohjatietoa monista aiheista suomen kielellä: Ani Sherabin laaja käännösvalikoima dharmaopetuksia useilta suurilta mestareilta ja opettajilta KSD Finlandin sivuilla.

Lopuksi istuttiin hiljaa meditoiden vartin ajan. Sessio päättyi niin, että kuuntelimme hetken Ringu Tulkun resitoimaa keskinäisriippuvuuden dharania (dharani = pitkä mantra).

OM YE DHARMA HETU-PRABHAVA HETUM TESHAM TATHAGATO HYAVADAT TESHAM CHA YO NIRODHA EVAM VADI MAHASHRAMANAH SVAHA

Jos tahdot, voit sinäkin tehdä lupauksen lausua tuota mantraa 9.2. alkavan tiibetiläisen apinan vuoden aikana haluamasi määrän 17. Karmapan pitkän iän ja aktiviteettien hyväksi, mikä hyödyttää kaikkia. Lisätietoa, lomake lupauksen tekemiseksi sekä Rinpochen lausuma mantra löytyvät Karmapa Foundation Europen sivulta.

Lue täältä suomennos opetusvideosta, joka katsottiin 29.1.2016.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Buddhism is not about being a Buddhist"

Buddhalaisuudessa tarkoituksena ei ole tulla buddhalaiseksi, vaan myötätuntoiseksi ja viisaaksi. - Ringu Tulku Rinpochen lyhyt opetus Youtubessa.

Kevään 2020 meditaatiot

Meditoidaan yhdessä suunnilleen joka toinen perjantai klo 18-19.

Kuunnellaan Ringu Tulkun lyhyitä opetuksia ja ohjattuja meditaatioita. Keskustellaan.

Maalis-huhtikuussa on tapaamisissa useamman viikon tauko. Tapaamispäivät:

24.1.
7.2.
21.2.
6.3.
10.4.
24.4.
8.5.
22.5.

Paikka on Elonpyörä (Vilhonvuorenkuja 20, Helsinki).

Tervetuloa uudet ja vanhat!

Kuva © Conrad Harvey

Peruuntunut: Ringu Tulku Rinpoche opettaa Suomessa toukokuussa

HUOM! Rinpochen vierailu on peruuntunut aikataulumuutosten takia. (Päivitys 28.3.2019)

Rinpoche tulee Suomeen toukokuussa ja antaa opetuksia Palpung Yeshe Gatshal Finlandin järjestämänä. Opetusten aiheena jatkuu viime kesänä aloitettu "Mitä meidän tulee tietää ja mitä välttää voidaksemme kehittyä harjoituksessamme?",  joka perustuu Kagyu-perimyslinjan suuren mestarin Gampopan keskeisten ohjeiden kokoelmaan nimeltä Korkeimman polun kallisarvoinen kukkaköynnös. Lisäksi Rinpoche on ystävällisesti luvannut antaa Vihreän Taran voimansiirron.

Opetuspaikka on ITCCA Finland ry:n sali, Sturenkatu 27 B, 3. kerros. Opetukset tulkataan suomeksi. Tiedustelut suoraan Palpungista, palpungfinland@gmail.com, +358451300434.

Opetusaikataulu:

21.5. klo 17-19
22.5.  klo 10-12 ja 17-19
23.5. klo 10-12

Vihreän Taran voimansiirto 23.5. klo 17-19


Viimevuotiset opetukset ovat kuunneltavissa Ringu Tulkun opetusarkistossa, jossa voi rekisteröitymisen jälkeen kuunnella kaikkia Rinpochen tallennettuja op…