Siirry pääsisältöön

Maidosta jugurtiksi: kuolema, jälleensyntymä ja 4 bardoa, osa 1. 29.1.2016

Opintoryhmän tapaamisessa 29.1.2016 katseltiin ensimmäinen osa neljän videon sarjasta, jonka aiheena on Maidosta jugurtiksi: kuolema, jälleensyntyä ja 4 bardoa. Ringu Tulku antoi opetuksen Saksassa v. 2011, joka oli ensimmäisen Karmapan 900. juhlavuosi.

Osanottajia oli viisi. Opetus viritti vilkkaan keskustelun, joka polveili Rinpochen opetuksessa kertomista asioista yleisemmin ja samalla spekulatiivisemmin aiheisiin kuten bardo eli välitila; keskinäisriippuvuus eli ehdollinen olemassaolo;  mielen luonto, sen perimmäinen kirkas valoluonto. Miten meditaatiossa voi tutustua mieleen ja sen tietoisuuden tasoihin. Mitä kirjallisuus kertoo kuoleman ja seuraavan syntymän välisestä tilasta. Jne.

Jaettiin hyvä vinkki paikasta, josta löytyy pohjatietoa monista aiheista suomen kielellä: Ani Sherabin laaja käännösvalikoima dharmaopetuksia useilta suurilta mestareilta ja opettajilta KSD Finlandin sivuilla.

Lopuksi istuttiin hiljaa meditoiden vartin ajan. Sessio päättyi niin, että kuuntelimme hetken Ringu Tulkun resitoimaa keskinäisriippuvuuden dharania (dharani = pitkä mantra).

OM YE DHARMA HETU-PRABHAVA HETUM TESHAM TATHAGATO HYAVADAT TESHAM CHA YO NIRODHA EVAM VADI MAHASHRAMANAH SVAHA

Jos tahdot, voit sinäkin tehdä lupauksen lausua tuota mantraa 9.2. alkavan tiibetiläisen apinan vuoden aikana haluamasi määrän 17. Karmapan pitkän iän ja aktiviteettien hyväksi, mikä hyödyttää kaikkia. Lisätietoa, lomake lupauksen tekemiseksi sekä Rinpochen lausuma mantra löytyvät Karmapa Foundation Europen sivulta.

Lue täältä suomennos opetusvideosta, joka katsottiin 29.1.2016.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valkoinen Tara 15.-17.6. ja Bodhicharyavatara-opetukset

Ringu Tulku Rinpoche antaa opetuksia ja initiaation Valkoisen Taran lyhyeen harjoitukseen kolmena iltana 15.-17.6. klo 17.30. Opetuksia seuratakseen pitää liittyä arkistoon (21 euroa/vuosi), mutta ensimmäinen viikko on  maksuton ja tilauksen voi perua milloin tahansa.  Bodhicharyavatara-opetuksissa lopetellaan kohta 6. luku. Bodhicharyavatara-opetukset ovat vapaasti kaikkien katsottavissa, mutta lisämateriaalia käyttääkseen pitää olla arkiston jäsen. Lisämateriaaleja ovat mm. audiotallenteet ja käännökset opetussessioista usealle kielelle (myös suomeksi). Tara-opetukset: https://bodhicharya.org/ teachings/archives/tara- sadhana-live-teaching Bodhicharyavatara: https://bodhicharya.org/ teachings/courses/ bodhicharyavatara

Tsering Paldronin opetukset Helsingissä 25.-27.10.2019

Pe 25.10.2019 klo 18 Samsaraa ei voi korjata La 26.10.2019 klo 16 Rakastunut rakkauteen Su 27.10.2019 klo 11 Paljas sydän  Paikka: Elonpyörä, Vilhonvuorenkuja 20, Helsinki (Sörnäinen) Opetuskieli on englanti, tarvittaessa tulkkaus suomeksi. Tilaisuuksien kesto on 1,5-2 h. Vapaaehtoinen lahjoitus vierailun kustannuksiin (esim. 10-15 e/kerta). Järjestää Bodhicharya-opintoryhmä. Lisätiedot ja yhteydenotot: bodhistudy@gmail.com. Tervetuloa opetuksiin! Lue lisää Tsering Paldronista: http://tseringpaldron.org Tsering Paldron on syntynyt Lissabonissa. 19-vuotiaana hän matkusti Brysseliin, jossa löysi tiibetinbuddhalaisuuden ja astui henkiselle polulleen vuonna 1973.  Perinteisen kolmen vuoden retriitin hän suoritti 80-luvulla Ranskassa Dudjom Rinpochen sekä Dilgo Khyentse Rinpochen johdolla ja Pema Wangyal Rinpochen ohjauksessa. Hän on saanut opetuksia monilta Lamoilta kaikista tiibetinbuddhalaisuuden koulukunnista. Jo 25 vuoden ajan hän opettanut, matkus

Retriittien kevät

Koronavirus, covid-19, on saattanut monet meistä, suunnittelemattomastikin, tekemään bodhisattvan töitä esim. kaupan alalla, terveydenhuollossa, opetuksessa, hallinnossa ja muissa julkisen alan tehtävissä. Monet se on saattanut ehkä yllättäen retriittioloihin, joko yksin tai läheisten kanssa. Jos sinulle on käynyt niin, kannattaa ottaa ilo ja hyöty irti tästä mahdollisuudesta niin kuin parhaiten voi. Perheellisillä on omat haasteensa ja vahvuutensa, mutta jos elät yksin ja etenkin olet luontaisesti hiukan organisoimaton tapaus, kuten minä, suunnittele päiväohjelma ja sisällytä siihen ainakin jonkin verran muodollista harjoitusta, esimerkiksi aamuun ja iltaan. Jos teet etätöitä kotoa käsin, lomita työskentelyn väliin useita pieniä rentoutumisen ja tietoisen läsnolon hetkiä. Käy kävelyretkillä luonnossa ja pidä aistit avoimena ja tietoisuus kirkkaana. Ole tietoinen ja läsnä laittaessasi ruokaa ja syödessäsi. Rentoudu. Lue kaikki kallisarvoiset dharmakirjat, joita et ole ehtinyt vielä l