Siirry pääsisältöön

Tsering Paldron opettaa Helsingissä 22.-25.11. MUUTOS KELLONAIKAAN SUNNUNTAINA

Lama Tsering Paldron (Bodhicharya Portugal) tulee ensi kertaa Suomeen ja opettaa Helsingissä marraskuussa!

Torstai-illan teemana on Hyvä elämä ja viikonloppuna meditoidaan.

Sanotaan, että meditaation kautta voi antaa mielen avautua ja sydämen herätä luontaiseen myötätuntoon ja viisauteen. Perinteisesti meditaatio jaetaan kahteen eri lajiin: tyyneysmeditaatioon (shamatha), jossa mieli rentoutuu ja kirkastuu, ja viisausmeditaatioon (vipashyana), jossa voi oivaltaa asioiden todellisen luonnon. Viikonloppuna tutkitaan ja kokeillaan käytännössä, miten ja millä tavalla. Tsering Paldron on luvannut opastaa meitä tähän aiheeseen.

Tsering Paldron on tunnettu ja rakastettu buddhalainen opettaja, jolla on lämmin, iloinen ja huumorintajuinen ote ja valoisa, käytännönläheinen opetustyyli. Hän opettaa dharmaa eri keskuksissa ympäri maailmaa. Häneltä on julkaistu useita dharmakirjoja. Niistä lastenkirja The Adventures of Tashi, the Tibetan Cricket on käännetty englanniksi. Tsering Paldron toimii myös kokeneena tulkkina monille tunnetuille opettajille (mm. Ringu Tulku Rinpoche) ja on usean vuoden ajan toiminut Bodhicharyan kansainvälisen kesäleirin järjestäjänä.

Lue lisää Tsering Paldronin englanninkielisiltä sivuilta.

OHJELMA - HUOMAA MUUTOS SUNNUNTAI-ILTAPÄIVÄN KELLONAJOISSA (muutetut ajat sinisellä)

To 22.11. klo 18.30-20.00: Miten elää hyvä elämä?
Tsering Paldron puhuu aiheesta ja vastaa kuulijoiden kysymyksiin.
Elonpyörä, Vilhonvuorenkuja 20, 00500 Helsinki


Mieli avautuu, sydän herää: tyyneys- ja viisausmeditaatioviikonloppu
Pe 23.11. klo 18.00-20.00:  Meditaatioviikonlopun avaus
La 24.11. aamupäivällä sään salliessa* kävelyä ja meditaatiota ulkona myöhemmin sovittavassa paikassa
La 24.11. klo 16.00-19.00: Meditaatioviikonloppu jatkuu
Su 25.11. klo 10.00-13.00: Meditaatioviikonloppu jatkuu
Su 25.11. klo 16.00-19.00: Meditaatioviikonlopun päätös


PAIKKA: Elonpyörä, Vilhonvuorenkuja 20, 00500 Helsinki
* Lauantaina aamupäivällä ulkoilemme Helsingin luonnossa jos sää sallii. Mikäli on liian kylmä tai märkä ilma, ollaan sisätiloissa (paikka ilmoitetaan osallistujille lähemmin).

Tilassa on muutama tuoli ja istumatyynyjä, mutta voit tuoda mukanasi oman tyynyn. 

Meditaatioviikonloppu on harjoituspainotteinen ja tarjoaa hyvän tilaisuuden esittää kysymyksiä omaan harjoitukseen liittyen.

Opetuskieli on englanti. Jos tarvitset tulkkausta suomeksi, kerro meille etukäteen, niin järjestetään.

Viikonlopun kolmetuntisiksi arvioitujen opetus- ja harjoitussessioiden sisällä pidetään venyttely- ja kahvi-/teetaukoja. Välissä käydään lounaalla. Lopetusajat ovat noin-aikoja, saattaa olla että lopetamme vähintään puolisen tuntia aikaisemmin. Katsotaan paikan päällä, millainen opetus- ja harjoitusrytmi toimii parhaiten.

Suositeltu lahjoitus 50 e koko paketti tai 10 e/sessio. Toivomme sinun kuitenkin osallistuvan, vaikka et voisi maksaa mitään. Lahjoituksilla katetaan vierailevan opettajan kulut.

Olisi kiva, jos voit ilmoittaa osallistumisestasi etukäteen 18.11. mennessä, mutta tilaisuuksiin voi  tulla ilman ennakkoilmoittautumistakin.

Tervetuloa kaikki!

Yhteydenotot: bodhistudy@gmail.com tai 0405595979 (jos en vastaa, laita tekstari)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valkoinen Tara 15.-17.6. ja Bodhicharyavatara-opetukset

Ringu Tulku Rinpoche antaa opetuksia ja initiaation Valkoisen Taran lyhyeen harjoitukseen kolmena iltana 15.-17.6. klo 17.30. Opetuksia seuratakseen pitää liittyä arkistoon (21 euroa/vuosi), mutta ensimmäinen viikko on  maksuton ja tilauksen voi perua milloin tahansa.  Bodhicharyavatara-opetuksissa lopetellaan kohta 6. luku. Bodhicharyavatara-opetukset ovat vapaasti kaikkien katsottavissa, mutta lisämateriaalia käyttääkseen pitää olla arkiston jäsen. Lisämateriaaleja ovat mm. audiotallenteet ja käännökset opetussessioista usealle kielelle (myös suomeksi). Tara-opetukset: https://bodhicharya.org/ teachings/archives/tara- sadhana-live-teaching Bodhicharyavatara: https://bodhicharya.org/ teachings/courses/ bodhicharyavatara

Tsering Paldronin opetukset Helsingissä 25.-27.10.2019

Pe 25.10.2019 klo 18 Samsaraa ei voi korjata La 26.10.2019 klo 16 Rakastunut rakkauteen Su 27.10.2019 klo 11 Paljas sydän  Paikka: Elonpyörä, Vilhonvuorenkuja 20, Helsinki (Sörnäinen) Opetuskieli on englanti, tarvittaessa tulkkaus suomeksi. Tilaisuuksien kesto on 1,5-2 h. Vapaaehtoinen lahjoitus vierailun kustannuksiin (esim. 10-15 e/kerta). Järjestää Bodhicharya-opintoryhmä. Lisätiedot ja yhteydenotot: bodhistudy@gmail.com. Tervetuloa opetuksiin! Lue lisää Tsering Paldronista: http://tseringpaldron.org Tsering Paldron on syntynyt Lissabonissa. 19-vuotiaana hän matkusti Brysseliin, jossa löysi tiibetinbuddhalaisuuden ja astui henkiselle polulleen vuonna 1973.  Perinteisen kolmen vuoden retriitin hän suoritti 80-luvulla Ranskassa Dudjom Rinpochen sekä Dilgo Khyentse Rinpochen johdolla ja Pema Wangyal Rinpochen ohjauksessa. Hän on saanut opetuksia monilta Lamoilta kaikista tiibetinbuddhalaisuuden koulukunnista. Jo 25 vuoden ajan hän opettanut, matkus

Retriittien kevät

Koronavirus, covid-19, on saattanut monet meistä, suunnittelemattomastikin, tekemään bodhisattvan töitä esim. kaupan alalla, terveydenhuollossa, opetuksessa, hallinnossa ja muissa julkisen alan tehtävissä. Monet se on saattanut ehkä yllättäen retriittioloihin, joko yksin tai läheisten kanssa. Jos sinulle on käynyt niin, kannattaa ottaa ilo ja hyöty irti tästä mahdollisuudesta niin kuin parhaiten voi. Perheellisillä on omat haasteensa ja vahvuutensa, mutta jos elät yksin ja etenkin olet luontaisesti hiukan organisoimaton tapaus, kuten minä, suunnittele päiväohjelma ja sisällytä siihen ainakin jonkin verran muodollista harjoitusta, esimerkiksi aamuun ja iltaan. Jos teet etätöitä kotoa käsin, lomita työskentelyn väliin useita pieniä rentoutumisen ja tietoisen läsnolon hetkiä. Käy kävelyretkillä luonnossa ja pidä aistit avoimena ja tietoisuus kirkkaana. Ole tietoinen ja läsnä laittaessasi ruokaa ja syödessäsi. Rentoudu. Lue kaikki kallisarvoiset dharmakirjat, joita et ole ehtinyt vielä l