Siirry pääsisältöön

The Ringu Tulku Archive: Rinpochen opetusten arkisto on avattuRingu Tulku Rinpoche on opettanut dharmaa lännessä vuodesta 1990. Suurin osa vuosien varrella annetuista opetuksista on tallennettu äänitteille ja videoille.

Maria Hündorf on kerännyt ja säilyttänyt Hampurissa näitä valtavan määrän, ensin C-kaseteilla ja VHS-videoilla ja sitten CD-levyillä ja DVD:illä. Digitalisoitumisen myötä tallenteita tuli aiempaa helpommaksi lähettää arkistoitavaksi opetuspaikoista kaikkialta maailmasta.

Viimeksi kuluneet kolme vuotta ryhmä Rinpochen oppilaita on Paul O'Connorin johdolla ja hänen tarttuvalla innostuksellaan ja väsymättömällä työllään valmistellut ja rakentanut uudenlaista opetusarkistoa, joka on nyt avattu käyttäjille. Verkkoarkisto mahdollistaa Rinpochen kaikkien kallisarvoisten opetusten säilyttämisen ja välittämisen Rinpochen oppilaille sekä uusille ja laajemmille kuulijakunnille yhden sivuston kautta.

Ringu Tulkun arkistoon voi liittyä jäseneksi pientä maksua vastaan, jolla katetaan palvelun teknisiä kustannuksia. Pieni osa tallenteista on saatavilla muillekin kuin jäsenille. Arkistossa voi seurata Rinpochen uusimpia opetuksia hänen kiertäessään maailmaa ja perehtyä lähes kaikkiin hänen aikaisempiin opetuksiinsa. Tähän mennessä opetuksia on ladattu arkistoon takautuvasti vuoteen 2012 asti ja lähiaikoina arkistoidaan vuodet 2011-2008. Sivustolla voi tulevaisuudessa myös opiskella eri aiheita kurssimuotoisesti jo saatavilla olevien Bodhicharyavatara-opetusten lisäksi, ja pitää yhteyttä Rinpocheen.

Lue lisää ja siirry arkistoon Bodhicharyan sivuilta

2000-luvun latausten valmistuttua arkistossa voi kuunnella kaikkia Rinpochen Suomessakin tähän mennessä antamia opetuksia. Suomen opetuksia 2015-2012 lisätään vielä.

Olen muurahaisena mukana arkistotiimissä, ja annan mielelläni lisätietoja. Ja jos haluaisit tarjota apuasi - esim. kirjoittamalla kuuntelemastasi opetuksesta pienen yhteenvedon, joka auttaa kehittämään arkiston hakutoimintoa - ota yhteyttä ylläpitoon arkistosivun kautta.

Minna

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valkoinen Tara 15.-17.6. ja Bodhicharyavatara-opetukset

Ringu Tulku Rinpoche antaa opetuksia ja initiaation Valkoisen Taran lyhyeen harjoitukseen kolmena iltana 15.-17.6. klo 17.30. Opetuksia seuratakseen pitää liittyä arkistoon (21 euroa/vuosi), mutta ensimmäinen viikko on  maksuton ja tilauksen voi perua milloin tahansa.  Bodhicharyavatara-opetuksissa lopetellaan kohta 6. luku. Bodhicharyavatara-opetukset ovat vapaasti kaikkien katsottavissa, mutta lisämateriaalia käyttääkseen pitää olla arkiston jäsen. Lisämateriaaleja ovat mm. audiotallenteet ja käännökset opetussessioista usealle kielelle (myös suomeksi). Tara-opetukset: https://bodhicharya.org/ teachings/archives/tara- sadhana-live-teaching Bodhicharyavatara: https://bodhicharya.org/ teachings/courses/ bodhicharyavatara

Tsering Paldronin opetukset Helsingissä 25.-27.10.2019

Pe 25.10.2019 klo 18 Samsaraa ei voi korjata La 26.10.2019 klo 16 Rakastunut rakkauteen Su 27.10.2019 klo 11 Paljas sydän  Paikka: Elonpyörä, Vilhonvuorenkuja 20, Helsinki (Sörnäinen) Opetuskieli on englanti, tarvittaessa tulkkaus suomeksi. Tilaisuuksien kesto on 1,5-2 h. Vapaaehtoinen lahjoitus vierailun kustannuksiin (esim. 10-15 e/kerta). Järjestää Bodhicharya-opintoryhmä. Lisätiedot ja yhteydenotot: bodhistudy@gmail.com. Tervetuloa opetuksiin! Lue lisää Tsering Paldronista: http://tseringpaldron.org Tsering Paldron on syntynyt Lissabonissa. 19-vuotiaana hän matkusti Brysseliin, jossa löysi tiibetinbuddhalaisuuden ja astui henkiselle polulleen vuonna 1973.  Perinteisen kolmen vuoden retriitin hän suoritti 80-luvulla Ranskassa Dudjom Rinpochen sekä Dilgo Khyentse Rinpochen johdolla ja Pema Wangyal Rinpochen ohjauksessa. Hän on saanut opetuksia monilta Lamoilta kaikista tiibetinbuddhalaisuuden koulukunnista. Jo 25 vuoden ajan hän opettanut, matkus

Retriittien kevät

Koronavirus, covid-19, on saattanut monet meistä, suunnittelemattomastikin, tekemään bodhisattvan töitä esim. kaupan alalla, terveydenhuollossa, opetuksessa, hallinnossa ja muissa julkisen alan tehtävissä. Monet se on saattanut ehkä yllättäen retriittioloihin, joko yksin tai läheisten kanssa. Jos sinulle on käynyt niin, kannattaa ottaa ilo ja hyöty irti tästä mahdollisuudesta niin kuin parhaiten voi. Perheellisillä on omat haasteensa ja vahvuutensa, mutta jos elät yksin ja etenkin olet luontaisesti hiukan organisoimaton tapaus, kuten minä, suunnittele päiväohjelma ja sisällytä siihen ainakin jonkin verran muodollista harjoitusta, esimerkiksi aamuun ja iltaan. Jos teet etätöitä kotoa käsin, lomita työskentelyn väliin useita pieniä rentoutumisen ja tietoisen läsnolon hetkiä. Käy kävelyretkillä luonnossa ja pidä aistit avoimena ja tietoisuus kirkkaana. Ole tietoinen ja läsnä laittaessasi ruokaa ja syödessäsi. Rentoudu. Lue kaikki kallisarvoiset dharmakirjat, joita et ole ehtinyt vielä l