Siirry pääsisältöön

The Ringu Tulku Archive: Rinpochen opetusten arkisto on avattuRingu Tulku Rinpoche on opettanut dharmaa lännessä vuodesta 1990. Suurin osa vuosien varrella annetuista opetuksista on tallennettu äänitteille ja videoille.

Maria Hündorf on kerännyt ja säilyttänyt Hampurissa näitä valtavan määrän, ensin C-kaseteilla ja VHS-videoilla ja sitten CD-levyillä ja DVD:illä. Digitalisoitumisen myötä tallenteita tuli aiempaa helpommaksi lähettää arkistoitavaksi opetuspaikoista kaikkialta maailmasta.

Viimeksi kuluneet kolme vuotta ryhmä Rinpochen oppilaita on Paul O'Connorin johdolla ja hänen tarttuvalla innostuksellaan ja väsymättömällä työllään valmistellut ja rakentanut uudenlaista opetusarkistoa, joka on nyt avattu käyttäjille. Verkkoarkisto mahdollistaa Rinpochen kaikkien kallisarvoisten opetusten säilyttämisen ja välittämisen Rinpochen oppilaille sekä uusille ja laajemmille kuulijakunnille yhden sivuston kautta.

Ringu Tulkun arkistoon voi liittyä jäseneksi pientä maksua vastaan, jolla katetaan palvelun teknisiä kustannuksia. Pieni osa tallenteista on saatavilla muillekin kuin jäsenille. Arkistossa voi seurata Rinpochen uusimpia opetuksia hänen kiertäessään maailmaa ja perehtyä lähes kaikkiin hänen aikaisempiin opetuksiinsa. Tähän mennessä opetuksia on ladattu arkistoon takautuvasti vuoteen 2012 asti ja lähiaikoina arkistoidaan vuodet 2011-2008. Sivustolla voi tulevaisuudessa myös opiskella eri aiheita kurssimuotoisesti jo saatavilla olevien Bodhicharyavatara-opetusten lisäksi, ja pitää yhteyttä Rinpocheen.

Lue lisää ja siirry arkistoon Bodhicharyan sivuilta

2000-luvun latausten valmistuttua arkistossa voi kuunnella kaikkia Rinpochen Suomessakin tähän mennessä antamia opetuksia. Suomen opetuksia 2015-2012 lisätään vielä.

Olen muurahaisena mukana arkistotiimissä, ja annan mielelläni lisätietoja. Ja jos haluaisit tarjota apuasi - esim. kirjoittamalla kuuntelemastasi opetuksesta pienen yhteenvedon, joka auttaa kehittämään arkiston hakutoimintoa - ota yhteyttä ylläpitoon arkistosivun kautta.

Minna

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Buddhism is not about being a Buddhist"

Buddhalaisuudessa tarkoituksena ei ole tulla buddhalaiseksi, vaan myötätuntoiseksi ja viisaaksi. - Ringu Tulku Rinpochen lyhyt opetus Youtubessa.

Kevään 2020 meditaatiot

Meditoidaan yhdessä suunnilleen joka toinen perjantai klo 18-19.

Kuunnellaan Ringu Tulkun lyhyitä opetuksia ja ohjattuja meditaatioita. Keskustellaan.

Maalis-huhtikuussa on tapaamisissa useamman viikon tauko. Tapaamispäivät:

24.1.
7.2.
21.2.
6.3.
10.4.
24.4.
8.5.
22.5.

Paikka on Elonpyörä (Vilhonvuorenkuja 20, Helsinki).

Tervetuloa uudet ja vanhat!

Kuva © Conrad Harvey

Peruuntunut: Ringu Tulku Rinpoche opettaa Suomessa toukokuussa

HUOM! Rinpochen vierailu on peruuntunut aikataulumuutosten takia. (Päivitys 28.3.2019)

Rinpoche tulee Suomeen toukokuussa ja antaa opetuksia Palpung Yeshe Gatshal Finlandin järjestämänä. Opetusten aiheena jatkuu viime kesänä aloitettu "Mitä meidän tulee tietää ja mitä välttää voidaksemme kehittyä harjoituksessamme?",  joka perustuu Kagyu-perimyslinjan suuren mestarin Gampopan keskeisten ohjeiden kokoelmaan nimeltä Korkeimman polun kallisarvoinen kukkaköynnös. Lisäksi Rinpoche on ystävällisesti luvannut antaa Vihreän Taran voimansiirron.

Opetuspaikka on ITCCA Finland ry:n sali, Sturenkatu 27 B, 3. kerros. Opetukset tulkataan suomeksi. Tiedustelut suoraan Palpungista, palpungfinland@gmail.com, +358451300434.

Opetusaikataulu:

21.5. klo 17-19
22.5.  klo 10-12 ja 17-19
23.5. klo 10-12

Vihreän Taran voimansiirto 23.5. klo 17-19


Viimevuotiset opetukset ovat kuunneltavissa Ringu Tulkun opetusarkistossa, jossa voi rekisteröitymisen jälkeen kuunnella kaikkia Rinpochen tallennettuja op…