Siirry pääsisältöön

Rinpochen syntymäpäiväPaljon onnea ja pitkää ikää, opettajamme Ringu Tulku!

Rinpochen syntymäpäivää vietetään länsimaisen kalenterin mukaan tänään 16.7.

Rinpoche ja kaikki muut hyvät ja pyyteettömät dharmaopettajat - nirmanakayailmentymät, Buddhasta alkaen - ovat monella tavalla ja tasolla elintärkeitä kehityksellemme. Ilman heitä voimme harhailla samsarassa loputtomasti ja aiheuttaa jatkuvaa harmia ja hämmennystä itsellemme ja muille. Ja heidän avullaan voimme alkaa nähdä selvemmin ja aina kirkkaammin, mistä on kysymys ja mitä voi tehdä tilanteen muuttamiseksi.

Monesti tulee mieleen, mitä voimme tehdä kiitokseksi kaikesta siitä avusta ja tuesta, jota heiltä saamme. Todellinen kiitos opettajalle on oma vilpitön harjoitus.

Toki myös toisten auttaminen kuuluu harjoitukseen ja on sen tavoitteena. Auttaa voi taloudellisestikin. Rigul Trustin kautta voi halutessaan tehdä lahjoituksen Ringu Tulkun tiibetiläisen kotikylän Rigulin avuksi. Lue lisää Rigulista: www.rigultrust.org


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Buddhism is not about being a Buddhist"

Buddhalaisuudessa tarkoituksena ei ole tulla buddhalaiseksi, vaan myötätuntoiseksi ja viisaaksi. - Ringu Tulku Rinpochen lyhyt opetus Youtubessa.

Kevään 2020 meditaatiot

Meditoidaan yhdessä suunnilleen joka toinen perjantai klo 18-19.

Kuunnellaan Ringu Tulkun lyhyitä opetuksia ja ohjattuja meditaatioita. Keskustellaan.

Maalis-huhtikuussa on tapaamisissa useamman viikon tauko. Tapaamispäivät:

24.1.
7.2.
21.2.
6.3.
10.4.
24.4.
8.5.
22.5.

Paikka on Elonpyörä (Vilhonvuorenkuja 20, Helsinki).

Tervetuloa uudet ja vanhat!

Kuva © Conrad Harvey

Peruuntunut: Ringu Tulku Rinpoche opettaa Suomessa toukokuussa

HUOM! Rinpochen vierailu on peruuntunut aikataulumuutosten takia. (Päivitys 28.3.2019)

Rinpoche tulee Suomeen toukokuussa ja antaa opetuksia Palpung Yeshe Gatshal Finlandin järjestämänä. Opetusten aiheena jatkuu viime kesänä aloitettu "Mitä meidän tulee tietää ja mitä välttää voidaksemme kehittyä harjoituksessamme?",  joka perustuu Kagyu-perimyslinjan suuren mestarin Gampopan keskeisten ohjeiden kokoelmaan nimeltä Korkeimman polun kallisarvoinen kukkaköynnös. Lisäksi Rinpoche on ystävällisesti luvannut antaa Vihreän Taran voimansiirron.

Opetuspaikka on ITCCA Finland ry:n sali, Sturenkatu 27 B, 3. kerros. Opetukset tulkataan suomeksi. Tiedustelut suoraan Palpungista, palpungfinland@gmail.com, +358451300434.

Opetusaikataulu:

21.5. klo 17-19
22.5.  klo 10-12 ja 17-19
23.5. klo 10-12

Vihreän Taran voimansiirto 23.5. klo 17-19


Viimevuotiset opetukset ovat kuunneltavissa Ringu Tulkun opetusarkistossa, jossa voi rekisteröitymisen jälkeen kuunnella kaikkia Rinpochen tallennettuja op…