Siirry pääsisältöön

Tsunma Chimey Lhatso opettaa Suomessa 1.-3.4.2016

Tsunma Chimey Lhatso
Photo (c) Orlando G Boström

Cutting through ego clinging

Tsunma Chimey Lhatso 1.-3.4.2016


1.4. klo 18-20 Helsinki
2.-3.4. Sammatti 

Tsunma Chimey Lhatso, ruotsalainen nunna tiibetinbuddhalaisesta Karma Kagyu -perinteestä, saapuu vierailulle ja opettaa Helsingissä ja Sammatissa huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Helsingin tilaisuus on johdatus aiheeseen ja Sammatissa siihen syvennytään retriitin merkeissä.

Opetusten aiheena on "Cutting through ego clinging", egoon takertumisen ylittäminen. Aihetta lähestytään monipuolisesti ja kysymyksille on tilaa. Tsunma Chimey on chöd-harjoittaja ja hänen opetuksensa ammentaa myös tästä perinteestä:

This weekend we will explore the medicine of freeing the shadow material of godlike lifestyles and conflicting emotions, as well as the shadow sides of bliss and grasping to a self. When we have the courage to approach uncomfortable truths we will gain more clarity and insight.
We will use the traditional teachings of Chod (without getting in to the actual practise) as a steppingstone to explore this theme. Chod is an expression of the philosophical view of the Prajnaparamita Sutra. The mother essance of transcendental Wisdom. This sutra is a discourse on the wisdom of the two types of identitylessness: identitylessness of self and identitylessness of appearances.

"My tradition is to use the potency of one’s practice and one’s miraculous abilities to turn inwardly and to apply it to the real enemy which is grasping to self."
                                                                 Milarepa

Helsingin opetuspaikka on Pikku-Huopalahdessa. Saat tulo-ohjeet ilmoittautuessasi.

Lähdemme yhdessä bussilla Sammattiin lauantaiaamuna klo 9 Helsingistä. Voit myös tulla omin neuvoin. Tulo-ohjeet saat ilmoittautuessasi.

Opetuspaikassa on mahdollista yöpyä ja syödä kasvisruokaa.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille, niin aloittelijoille kuin edistyneemmille harjoittajillekin. Ei osallistumismaksua. Vapaavalintaisen suuruinen lahjoitus nunnalle. Lauantain ja sunnuntain osallistujilta keräämme osuuden ruokakustannuksista.

Opetus on englanniksi. Tarvittaessa tulkkaus suomeksi.

Kyselyt ja ilmoittautumiset:
Bodhicharya Finland: bodhistudy@gmail.com 040 2185108 (Minna) http://bodhistudy.blogspot.com

Tsunma Chimey Lhatso on saanut monet tärkeimmät opetuksensa ja initiaationsa 17. Karmapalta, Ogyen Trinley Dorjelta, ja tehnyt meditaatioretriittejä Palpung Sherab Lingin luostarissa, missä vastaanotti nunnavihkimyksen Khenting Tai Situ Rinpochelta. Hän on asunut Pohjois-Amerikan  dharmakeskuksissa, mm. Gampo Abbeyssa ja KTD:ssä. Aloite Eurooppaan asettumisesta tuli Ringu Tulku Rinpochelta. Nykyään Tsunma Chimey asuu ja opettaa Ruotsissa ja tekee opetusvierailuja naapurimaihin, nyt ensi kertaa Suomeen.

Ennen nunnaksi ryhtymistä Tsunma Chimey opiskeli esittäviä taiteita ja myöhemmin terveysalan opintoja. Hän on karismaattinen laulaja, jolta on vastikään julkaistu mantralevy Mothers and Strangers.

Tsunma Chimey Lhatso:
http://www.cooia.org
http://www.facebook.com/www.cooia.org/Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Buddhism is not about being a Buddhist"

Buddhalaisuudessa tarkoituksena ei ole tulla buddhalaiseksi, vaan myötätuntoiseksi ja viisaaksi. - Ringu Tulku Rinpochen lyhyt opetus Youtubessa.

Kevään 2020 meditaatiot

Meditoidaan yhdessä suunnilleen joka toinen perjantai klo 18-19.

Kuunnellaan Ringu Tulkun lyhyitä opetuksia ja ohjattuja meditaatioita. Keskustellaan.

Maalis-huhtikuussa on tapaamisissa useamman viikon tauko. Tapaamispäivät:

24.1.
7.2.
21.2.
6.3.
10.4.
24.4.
8.5.
22.5.

Paikka on Elonpyörä (Vilhonvuorenkuja 20, Helsinki).

Tervetuloa uudet ja vanhat!

Kuva © Conrad Harvey

Peruuntunut: Ringu Tulku Rinpoche opettaa Suomessa toukokuussa

HUOM! Rinpochen vierailu on peruuntunut aikataulumuutosten takia. (Päivitys 28.3.2019)

Rinpoche tulee Suomeen toukokuussa ja antaa opetuksia Palpung Yeshe Gatshal Finlandin järjestämänä. Opetusten aiheena jatkuu viime kesänä aloitettu "Mitä meidän tulee tietää ja mitä välttää voidaksemme kehittyä harjoituksessamme?",  joka perustuu Kagyu-perimyslinjan suuren mestarin Gampopan keskeisten ohjeiden kokoelmaan nimeltä Korkeimman polun kallisarvoinen kukkaköynnös. Lisäksi Rinpoche on ystävällisesti luvannut antaa Vihreän Taran voimansiirron.

Opetuspaikka on ITCCA Finland ry:n sali, Sturenkatu 27 B, 3. kerros. Opetukset tulkataan suomeksi. Tiedustelut suoraan Palpungista, palpungfinland@gmail.com, +358451300434.

Opetusaikataulu:

21.5. klo 17-19
22.5.  klo 10-12 ja 17-19
23.5. klo 10-12

Vihreän Taran voimansiirto 23.5. klo 17-19


Viimevuotiset opetukset ovat kuunneltavissa Ringu Tulkun opetusarkistossa, jossa voi rekisteröitymisen jälkeen kuunnella kaikkia Rinpochen tallennettuja op…