Siirry pääsisältöön

Tsunma Chimey Lhatso opettaa Suomessa 1.-3.4.2016

Tsunma Chimey Lhatso
Photo (c) Orlando G Boström

Cutting through ego clinging

Tsunma Chimey Lhatso 1.-3.4.2016


1.4. klo 18-20 Helsinki
2.-3.4. Sammatti 

Tsunma Chimey Lhatso, ruotsalainen nunna tiibetinbuddhalaisesta Karma Kagyu -perinteestä, saapuu vierailulle ja opettaa Helsingissä ja Sammatissa huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna. Helsingin tilaisuus on johdatus aiheeseen ja Sammatissa siihen syvennytään retriitin merkeissä.

Opetusten aiheena on "Cutting through ego clinging", egoon takertumisen ylittäminen. Aihetta lähestytään monipuolisesti ja kysymyksille on tilaa. Tsunma Chimey on chöd-harjoittaja ja hänen opetuksensa ammentaa myös tästä perinteestä:

This weekend we will explore the medicine of freeing the shadow material of godlike lifestyles and conflicting emotions, as well as the shadow sides of bliss and grasping to a self. When we have the courage to approach uncomfortable truths we will gain more clarity and insight.
We will use the traditional teachings of Chod (without getting in to the actual practise) as a steppingstone to explore this theme. Chod is an expression of the philosophical view of the Prajnaparamita Sutra. The mother essance of transcendental Wisdom. This sutra is a discourse on the wisdom of the two types of identitylessness: identitylessness of self and identitylessness of appearances.

"My tradition is to use the potency of one’s practice and one’s miraculous abilities to turn inwardly and to apply it to the real enemy which is grasping to self."
                                                                 Milarepa

Helsingin opetuspaikka on Pikku-Huopalahdessa. Saat tulo-ohjeet ilmoittautuessasi.

Lähdemme yhdessä bussilla Sammattiin lauantaiaamuna klo 9 Helsingistä. Voit myös tulla omin neuvoin. Tulo-ohjeet saat ilmoittautuessasi.

Opetuspaikassa on mahdollista yöpyä ja syödä kasvisruokaa.

Tilaisuudet ovat avoimia kaikille, niin aloittelijoille kuin edistyneemmille harjoittajillekin. Ei osallistumismaksua. Vapaavalintaisen suuruinen lahjoitus nunnalle. Lauantain ja sunnuntain osallistujilta keräämme osuuden ruokakustannuksista.

Opetus on englanniksi. Tarvittaessa tulkkaus suomeksi.

Kyselyt ja ilmoittautumiset:
Bodhicharya Finland: bodhistudy@gmail.com 040 2185108 (Minna) http://bodhistudy.blogspot.com

Tsunma Chimey Lhatso on saanut monet tärkeimmät opetuksensa ja initiaationsa 17. Karmapalta, Ogyen Trinley Dorjelta, ja tehnyt meditaatioretriittejä Palpung Sherab Lingin luostarissa, missä vastaanotti nunnavihkimyksen Khenting Tai Situ Rinpochelta. Hän on asunut Pohjois-Amerikan  dharmakeskuksissa, mm. Gampo Abbeyssa ja KTD:ssä. Aloite Eurooppaan asettumisesta tuli Ringu Tulku Rinpochelta. Nykyään Tsunma Chimey asuu ja opettaa Ruotsissa ja tekee opetusvierailuja naapurimaihin, nyt ensi kertaa Suomeen.

Ennen nunnaksi ryhtymistä Tsunma Chimey opiskeli esittäviä taiteita ja myöhemmin terveysalan opintoja. Hän on karismaattinen laulaja, jolta on vastikään julkaistu mantralevy Mothers and Strangers.

Tsunma Chimey Lhatso:
http://www.cooia.org
http://www.facebook.com/www.cooia.org/Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valkoinen Tara 15.-17.6. ja Bodhicharyavatara-opetukset

Ringu Tulku Rinpoche antaa opetuksia ja initiaation Valkoisen Taran lyhyeen harjoitukseen kolmena iltana 15.-17.6. klo 17.30. Opetuksia seuratakseen pitää liittyä arkistoon (21 euroa/vuosi), mutta ensimmäinen viikko on  maksuton ja tilauksen voi perua milloin tahansa.  Bodhicharyavatara-opetuksissa lopetellaan kohta 6. luku. Bodhicharyavatara-opetukset ovat vapaasti kaikkien katsottavissa, mutta lisämateriaalia käyttääkseen pitää olla arkiston jäsen. Lisämateriaaleja ovat mm. audiotallenteet ja käännökset opetussessioista usealle kielelle (myös suomeksi). Tara-opetukset: https://bodhicharya.org/ teachings/archives/tara- sadhana-live-teaching Bodhicharyavatara: https://bodhicharya.org/ teachings/courses/ bodhicharyavatara

Tsering Paldronin opetukset Helsingissä 25.-27.10.2019

Pe 25.10.2019 klo 18 Samsaraa ei voi korjata La 26.10.2019 klo 16 Rakastunut rakkauteen Su 27.10.2019 klo 11 Paljas sydän  Paikka: Elonpyörä, Vilhonvuorenkuja 20, Helsinki (Sörnäinen) Opetuskieli on englanti, tarvittaessa tulkkaus suomeksi. Tilaisuuksien kesto on 1,5-2 h. Vapaaehtoinen lahjoitus vierailun kustannuksiin (esim. 10-15 e/kerta). Järjestää Bodhicharya-opintoryhmä. Lisätiedot ja yhteydenotot: bodhistudy@gmail.com. Tervetuloa opetuksiin! Lue lisää Tsering Paldronista: http://tseringpaldron.org Tsering Paldron on syntynyt Lissabonissa. 19-vuotiaana hän matkusti Brysseliin, jossa löysi tiibetinbuddhalaisuuden ja astui henkiselle polulleen vuonna 1973.  Perinteisen kolmen vuoden retriitin hän suoritti 80-luvulla Ranskassa Dudjom Rinpochen sekä Dilgo Khyentse Rinpochen johdolla ja Pema Wangyal Rinpochen ohjauksessa. Hän on saanut opetuksia monilta Lamoilta kaikista tiibetinbuddhalaisuuden koulukunnista. Jo 25 vuoden ajan hän opettanut, matkus

Retriittien kevät

Koronavirus, covid-19, on saattanut monet meistä, suunnittelemattomastikin, tekemään bodhisattvan töitä esim. kaupan alalla, terveydenhuollossa, opetuksessa, hallinnossa ja muissa julkisen alan tehtävissä. Monet se on saattanut ehkä yllättäen retriittioloihin, joko yksin tai läheisten kanssa. Jos sinulle on käynyt niin, kannattaa ottaa ilo ja hyöty irti tästä mahdollisuudesta niin kuin parhaiten voi. Perheellisillä on omat haasteensa ja vahvuutensa, mutta jos elät yksin ja etenkin olet luontaisesti hiukan organisoimaton tapaus, kuten minä, suunnittele päiväohjelma ja sisällytä siihen ainakin jonkin verran muodollista harjoitusta, esimerkiksi aamuun ja iltaan. Jos teet etätöitä kotoa käsin, lomita työskentelyn väliin useita pieniä rentoutumisen ja tietoisen läsnolon hetkiä. Käy kävelyretkillä luonnossa ja pidä aistit avoimena ja tietoisuus kirkkaana. Ole tietoinen ja läsnä laittaessasi ruokaa ja syödessäsi. Rentoudu. Lue kaikki kallisarvoiset dharmakirjat, joita et ole ehtinyt vielä l