Siirry pääsisältöön

Kuulumisia ja syyskauden ohjelmasta

Hyvää alkavaa syksyä!

Ringu Tulkun vuosi on ollut menestyksekäs ja työntäyteinen. Touko-kesäkuussa toteutui viimein monen vuoden suurenmoinen tavoite, Hänen Pyhyytensä 17. Karmapan, Ogyen Trinley Dorjen, ensimmäinen vierailu Eurooppaan. Rinpoche oli Karmapan virallisena edustajana Euroopassa vierailujärjestelyjen päävastuuhenkilö. Hänen apunaan ovat olleet ansiokkaasti mm. Karmapa Foundation Europe sekä Berliinin Bodhicharya-keskus.

Lue Karmapasta ja Euroopan vierailusta KFE:n sivuilta
Bodhicharya Berlin

Rinpoche on ehtinyt myös kiertää opettamassa oppilaitaan eri puolilla maailmaa. Pieni ryhmä suomalaisia osallistui Rinpochen opetuksiin Bodhicharyan kesäleirillä Portugalissa.Lue Annie Dibblen hieno juttu kesäleiristä Bodhicharya Internationalin sivuilta.

Syksyllä Rinpoche matkustaa mm. Etelä-Amerikassa, Yhdysvalloissa ja Thaimaassa.

Tiukan aikataulun vuoksi Bodhicharya Online Shedra on ollut pitkällä tauolla. Rinpoche on luvannut lähettää uusia video-opetuksia Bodhicharyavatarasta heti, kun olosuhteet taas sallivat. Tällä välin Shedran teknistä alustaa parannetaan ja uudistetaan.

Pidämme näin ollen taukoa ryhmän opintotapaamisista tänä syksynä. Toivottavasti tapaamme kuitenkin mahdollisimman usein Palpungin Chenrezig-meditaatioissa, joita järjestetään syksyn aikana muutamana sunnuntaina klo 18:

Palpungin Chenrezig-meditaatiot syksyllä 2014

Jos kiinnostusta löytyy, voidaan opintotapaamisia järjestää Rinpochen muiden opetusten merkeissä. Otattehan yhteyttä, jos haluaisitte kokoontua satunnaisesti tai säännöllisemmin kuuntelemaan tai ehkä katselemaan yhdessä jotakin Rinpochen opetusnauhoitetta ja keskustelemaan sen pohjalta.

Helmikuun alkupuolella odotamme saavamme toivotun opettajavieraan Ranskan Bodhicharyasta. Lama Tsultrim on luvannut tulla käymään luonamme. Hänen ensimmäisestä vierailustaan on nyt reilut 2 vuotta.

Yhteystiedot: bodhistudy@gmail.com, puh. 040 2185 108.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valkoinen Tara 15.-17.6. ja Bodhicharyavatara-opetukset

Ringu Tulku Rinpoche antaa opetuksia ja initiaation Valkoisen Taran lyhyeen harjoitukseen kolmena iltana 15.-17.6. klo 17.30. Opetuksia seuratakseen pitää liittyä arkistoon (21 euroa/vuosi), mutta ensimmäinen viikko on  maksuton ja tilauksen voi perua milloin tahansa.  Bodhicharyavatara-opetuksissa lopetellaan kohta 6. luku. Bodhicharyavatara-opetukset ovat vapaasti kaikkien katsottavissa, mutta lisämateriaalia käyttääkseen pitää olla arkiston jäsen. Lisämateriaaleja ovat mm. audiotallenteet ja käännökset opetussessioista usealle kielelle (myös suomeksi). Tara-opetukset: https://bodhicharya.org/ teachings/archives/tara- sadhana-live-teaching Bodhicharyavatara: https://bodhicharya.org/ teachings/courses/ bodhicharyavatara

Tsering Paldronin opetukset Helsingissä 25.-27.10.2019

Pe 25.10.2019 klo 18 Samsaraa ei voi korjata La 26.10.2019 klo 16 Rakastunut rakkauteen Su 27.10.2019 klo 11 Paljas sydän  Paikka: Elonpyörä, Vilhonvuorenkuja 20, Helsinki (Sörnäinen) Opetuskieli on englanti, tarvittaessa tulkkaus suomeksi. Tilaisuuksien kesto on 1,5-2 h. Vapaaehtoinen lahjoitus vierailun kustannuksiin (esim. 10-15 e/kerta). Järjestää Bodhicharya-opintoryhmä. Lisätiedot ja yhteydenotot: bodhistudy@gmail.com. Tervetuloa opetuksiin! Lue lisää Tsering Paldronista: http://tseringpaldron.org Tsering Paldron on syntynyt Lissabonissa. 19-vuotiaana hän matkusti Brysseliin, jossa löysi tiibetinbuddhalaisuuden ja astui henkiselle polulleen vuonna 1973.  Perinteisen kolmen vuoden retriitin hän suoritti 80-luvulla Ranskassa Dudjom Rinpochen sekä Dilgo Khyentse Rinpochen johdolla ja Pema Wangyal Rinpochen ohjauksessa. Hän on saanut opetuksia monilta Lamoilta kaikista tiibetinbuddhalaisuuden koulukunnista. Jo 25 vuoden ajan hän opettanut, matkus

Retriittien kevät

Koronavirus, covid-19, on saattanut monet meistä, suunnittelemattomastikin, tekemään bodhisattvan töitä esim. kaupan alalla, terveydenhuollossa, opetuksessa, hallinnossa ja muissa julkisen alan tehtävissä. Monet se on saattanut ehkä yllättäen retriittioloihin, joko yksin tai läheisten kanssa. Jos sinulle on käynyt niin, kannattaa ottaa ilo ja hyöty irti tästä mahdollisuudesta niin kuin parhaiten voi. Perheellisillä on omat haasteensa ja vahvuutensa, mutta jos elät yksin ja etenkin olet luontaisesti hiukan organisoimaton tapaus, kuten minä, suunnittele päiväohjelma ja sisällytä siihen ainakin jonkin verran muodollista harjoitusta, esimerkiksi aamuun ja iltaan. Jos teet etätöitä kotoa käsin, lomita työskentelyn väliin useita pieniä rentoutumisen ja tietoisen läsnolon hetkiä. Käy kävelyretkillä luonnossa ja pidä aistit avoimena ja tietoisuus kirkkaana. Ole tietoinen ja läsnä laittaessasi ruokaa ja syödessäsi. Rentoudu. Lue kaikki kallisarvoiset dharmakirjat, joita et ole ehtinyt vielä l