Siirry pääsisältöön

Kuulumisia ja syyskauden ohjelmasta

Hyvää alkavaa syksyä!

Ringu Tulkun vuosi on ollut menestyksekäs ja työntäyteinen. Touko-kesäkuussa toteutui viimein monen vuoden suurenmoinen tavoite, Hänen Pyhyytensä 17. Karmapan, Ogyen Trinley Dorjen, ensimmäinen vierailu Eurooppaan. Rinpoche oli Karmapan virallisena edustajana Euroopassa vierailujärjestelyjen päävastuuhenkilö. Hänen apunaan ovat olleet ansiokkaasti mm. Karmapa Foundation Europe sekä Berliinin Bodhicharya-keskus.

Lue Karmapasta ja Euroopan vierailusta KFE:n sivuilta
Bodhicharya Berlin

Rinpoche on ehtinyt myös kiertää opettamassa oppilaitaan eri puolilla maailmaa. Pieni ryhmä suomalaisia osallistui Rinpochen opetuksiin Bodhicharyan kesäleirillä Portugalissa.Lue Annie Dibblen hieno juttu kesäleiristä Bodhicharya Internationalin sivuilta.

Syksyllä Rinpoche matkustaa mm. Etelä-Amerikassa, Yhdysvalloissa ja Thaimaassa.

Tiukan aikataulun vuoksi Bodhicharya Online Shedra on ollut pitkällä tauolla. Rinpoche on luvannut lähettää uusia video-opetuksia Bodhicharyavatarasta heti, kun olosuhteet taas sallivat. Tällä välin Shedran teknistä alustaa parannetaan ja uudistetaan.

Pidämme näin ollen taukoa ryhmän opintotapaamisista tänä syksynä. Toivottavasti tapaamme kuitenkin mahdollisimman usein Palpungin Chenrezig-meditaatioissa, joita järjestetään syksyn aikana muutamana sunnuntaina klo 18:

Palpungin Chenrezig-meditaatiot syksyllä 2014

Jos kiinnostusta löytyy, voidaan opintotapaamisia järjestää Rinpochen muiden opetusten merkeissä. Otattehan yhteyttä, jos haluaisitte kokoontua satunnaisesti tai säännöllisemmin kuuntelemaan tai ehkä katselemaan yhdessä jotakin Rinpochen opetusnauhoitetta ja keskustelemaan sen pohjalta.

Helmikuun alkupuolella odotamme saavamme toivotun opettajavieraan Ranskan Bodhicharyasta. Lama Tsultrim on luvannut tulla käymään luonamme. Hänen ensimmäisestä vierailustaan on nyt reilut 2 vuotta.

Yhteystiedot: bodhistudy@gmail.com, puh. 040 2185 108.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Buddhism is not about being a Buddhist"

Buddhalaisuudessa tarkoituksena ei ole tulla buddhalaiseksi, vaan myötätuntoiseksi ja viisaaksi. - Ringu Tulku Rinpochen lyhyt opetus Youtubessa.

Kevään 2020 meditaatiot

Meditoidaan yhdessä suunnilleen joka toinen perjantai klo 18-19.

Kuunnellaan Ringu Tulkun lyhyitä opetuksia ja ohjattuja meditaatioita. Keskustellaan.

Maalis-huhtikuussa on tapaamisissa useamman viikon tauko. Tapaamispäivät:

24.1.
7.2.
21.2.
6.3.
10.4.
24.4.
8.5.
22.5.

Paikka on Elonpyörä (Vilhonvuorenkuja 20, Helsinki).

Tervetuloa uudet ja vanhat!

Kuva © Conrad Harvey

Peruuntunut: Ringu Tulku Rinpoche opettaa Suomessa toukokuussa

HUOM! Rinpochen vierailu on peruuntunut aikataulumuutosten takia. (Päivitys 28.3.2019)

Rinpoche tulee Suomeen toukokuussa ja antaa opetuksia Palpung Yeshe Gatshal Finlandin järjestämänä. Opetusten aiheena jatkuu viime kesänä aloitettu "Mitä meidän tulee tietää ja mitä välttää voidaksemme kehittyä harjoituksessamme?",  joka perustuu Kagyu-perimyslinjan suuren mestarin Gampopan keskeisten ohjeiden kokoelmaan nimeltä Korkeimman polun kallisarvoinen kukkaköynnös. Lisäksi Rinpoche on ystävällisesti luvannut antaa Vihreän Taran voimansiirron.

Opetuspaikka on ITCCA Finland ry:n sali, Sturenkatu 27 B, 3. kerros. Opetukset tulkataan suomeksi. Tiedustelut suoraan Palpungista, palpungfinland@gmail.com, +358451300434.

Opetusaikataulu:

21.5. klo 17-19
22.5.  klo 10-12 ja 17-19
23.5. klo 10-12

Vihreän Taran voimansiirto 23.5. klo 17-19


Viimevuotiset opetukset ovat kuunneltavissa Ringu Tulkun opetusarkistossa, jossa voi rekisteröitymisen jälkeen kuunnella kaikkia Rinpochen tallennettuja op…