Siirry pääsisältöön

Rinpoche kesäleirillä Portugalissa ja Pohjoismaiden kiertueella


Bodhicharyan kesäleiri Portugalissa 15.-21.7.2013


Ringu Tulku Rinpochen kansainvälinen sangha kokoontui taas viettämään muutaman rennon kesäpäivän yhdessä, loistavien ja vilvoittavien opetusten parissa ja rakastetun mestarin läsnäolosta nauttien, ajoittain valppaina ja toisinaan kuin laiskat kissat lauteilla kehräten. Opetusten aiheena jatkui kolmatta vuotta Dakpo Tashi Namgyalin Mahamudran kuunsäteet.

Laskujeni mukaan tämän kesän leiri oli kahdeksas peräkkäinen. Kuusi ensimmäistä kesäleiriä pidettiin Ranskassa, paikallisen Bodhicharyan johtajan, Lama Tsultrimin vakaasti isännöimänä.

Bodhicharya Portugal emännöi Tsering Paldronin johdolla retriittiä nyt toista kertaa. Retriittipaikka oli viimevuotiseen tapaan jylhä mutta portugalilaiseen tapaan mutkattoman vieraanvarainen jesuiittaluostari Casa da Torre Braga-nimisen kaupungin lähellä, Soutelo-nimisessä kylässä Vila Verden alueella. Onnellisia hetkiä vietettiin päivittäin läheisen pikku joen rannalla ja virrassa pulikoiden, nauttien niin kuumasta auringosta kuin päivän vaihtumisesta illan kuutamoon.

Ringu Tulkun oppilaat kautta maailman ovat ainakin siinä mestarinsa kaltaisia, että heidän kanssaan on helppo tulla toimeen. Kesäleirit ovat kaikille avoimia ja uudet ihmiset otetaan lämpimästi vastaan. Kaikenlainen ylimääräinen protokolla on poissa. Yhdessäoloa leimaa välittömyys ja hierarkioiden puuttuminen. Ollaan asioiden ytimessä.

Ensi kesänä Bodhicharyan kesäleiri pidetään samassa paikassa 14.-20.7.2014. Rohkaisen kaikkia Rinpochen oppilaita ja hänen opetuksiaan toivovia lähtemään mukaan. Lisätiedot ja ilmoittautumislinkki tulevat aikanaan Bodhicharyan sivuille, www.bodhicharya.org.

Pohjoismaiden minikiertue


Kesäleirin edellä Ringu Tulku Rinpoche teki pienen pohjoismaiden kiertueen.

Ensin hän antoi Helsingissä opetuksen mahamudran transmissiolinjan lyhyestä rukouksesta eli Dorje Chang Thungmasta kaksipäiväisessä tilaisuudessa, jonka järjesti jälleen Palpung Finland. Mökkihöperöt suomalaiset olivat juuri vetäytyneet kaivatuille kesälomilleen järven rantaan ja lomarannoille, mutta useita hyvin innostuneita oppilaita oli kuitenkin löytänyt tiensä näihin syvällisiin opetuksiin. Rinpoche ja Lama Shenga ehtivät lyhyen vierailun aikana myös tavata joitakin Helsingissä asuvia sukulaisiaan, kuten Tulku Dakpa Rinpochen Danakosha-keskuksesta.

Kun Rinpoche seuraavan kerran tulee Suomeen, toivon kaikkien kynnelle kykenevien olevan paikalla näissä tilaisuuksissa. Rinpoche välittää syvälliset opetukset suoraan puhuttelevalla ja välittömällä tavalla, joka kirkastaa mielen ja avaa sydämen. Hän on yksi helpoimmin tavoitettavia suuria opettajia tänä päivänä.

Helsingistä Rinpoche ja Lama Shenga matkustivat Ruotsiin. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun Ringu Tulku opetti Ruotsissa. Opetuspaikkana oli Göteborg.

Rinpochen oli kutsunut pitkäaikainen oppilas Rosemary Renshaw ja tilaisuudet järjesti Föreningen av Tibetansk Buddhism i Göteborg. Valitettavasti Rosemary ei itse voinut lopulta olla paikalla, mutta kuten Rinpoche lopuksi totesi, hänen ystävällinen läsnäolonsa tuntui silti kaikessa noiden päivien aikana. Opetuksissa oli runsaasti kuulijoita, yleisöluennolla jopa yli sata. Rinpochen opetusten aiheina olivat  buddhalainen elämäntapa ja filosofia. Hän selitti turvautumisen, bodhichittan eli valaistumismielen ja omistusrukouksen merkityksen ja vastasi lukuisiin kysymyksiin. Joukko ruotsalaisia oppilaita teki turvautumislupauksen Rinpochen edessä. Vierailu oli oikein onnistunut ja moni jäi odottamaan Rinpochen seuraavaa vierailua.


Göteborgista Rinpoche siirtyi Osloon, Norjaan. Vierailua järjestelleet Ole Henning Sommerfelt, Ada Raknäs ja moni, moni muu ystävä ja oppilas ja koko Oslon Karma Tashi Ling -keskuksen väki olivat saaneet odottaa tätä tilaisuutta peräti 6 vuotta edellisestä Norjan vierailusta. Rinpochea oli todella kaivattu ja vastaanotto oli sen mukainen. Kolmipäiväisen vierailun aluksi Rinpoche sai tutustua uuden temppelin rakennustyöhön ja illalla hän antoi yleisöopetuksen aiheesta "Elämisen taito buddhalaisuuden mukaan" Paramita-keskuksessa.Sitten seurasi viikonloppu Karma Shedrub Lingissä, Oslon lähellä Skissä sijaitsevassa retriittikeskuksessa. Aiheena oli "Parting from The Four Attachments", tiivis teksti Jonang-koulukunnan 108 opetuksen kokoelmasta. Viikonlopun päätteeksi Rinpoche antoi turvautumisen muutamalle oppilaalle. Näin oli Dharman pyörää käännetty Norjassa Rinpochen toimesta jälleen kerran niin monen vuoden kaipauksen jälkeen.Norjasta Rinpoche ja Lama Shenga matkustivat Lontoon kautta koko ajan kasvavan seurueen saattelemana Portugaliin kesäleirille.

Linkkejä kuviin pohjoismaiden kiertueelta ja Portugalin kesäleiriltä:
Ani Könchog Lhamon kuvia Rinpochen Norjan vierailulta
Flickr album Bodhicharya Summer Camp 2013 by Francoish
Kuvia kesäleiriltä, paljon kukkia - mutta myös RTR
Joitakin kuvia Norjasta
Joitakin kuvia Ruotsista

Kesäleiristä tulee pian myös artikkeli Bodhicharyan englanninkielisille sivuille.

Raportoi
Minna Stenroos

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Buddhism is not about being a Buddhist"

Buddhalaisuudessa tarkoituksena ei ole tulla buddhalaiseksi, vaan myötätuntoiseksi ja viisaaksi. - Ringu Tulku Rinpochen lyhyt opetus Youtubessa.

Kevään 2020 meditaatiot

Meditoidaan yhdessä suunnilleen joka toinen perjantai klo 18-19.

Kuunnellaan Ringu Tulkun lyhyitä opetuksia ja ohjattuja meditaatioita. Keskustellaan.

Maalis-huhtikuussa on tapaamisissa useamman viikon tauko. Tapaamispäivät:

24.1.
7.2.
21.2.
6.3.
10.4.
24.4.
8.5.
22.5.

Paikka on Elonpyörä (Vilhonvuorenkuja 20, Helsinki).

Tervetuloa uudet ja vanhat!

Kuva © Conrad Harvey

Peruuntunut: Ringu Tulku Rinpoche opettaa Suomessa toukokuussa

HUOM! Rinpochen vierailu on peruuntunut aikataulumuutosten takia. (Päivitys 28.3.2019)

Rinpoche tulee Suomeen toukokuussa ja antaa opetuksia Palpung Yeshe Gatshal Finlandin järjestämänä. Opetusten aiheena jatkuu viime kesänä aloitettu "Mitä meidän tulee tietää ja mitä välttää voidaksemme kehittyä harjoituksessamme?",  joka perustuu Kagyu-perimyslinjan suuren mestarin Gampopan keskeisten ohjeiden kokoelmaan nimeltä Korkeimman polun kallisarvoinen kukkaköynnös. Lisäksi Rinpoche on ystävällisesti luvannut antaa Vihreän Taran voimansiirron.

Opetuspaikka on ITCCA Finland ry:n sali, Sturenkatu 27 B, 3. kerros. Opetukset tulkataan suomeksi. Tiedustelut suoraan Palpungista, palpungfinland@gmail.com, +358451300434.

Opetusaikataulu:

21.5. klo 17-19
22.5.  klo 10-12 ja 17-19
23.5. klo 10-12

Vihreän Taran voimansiirto 23.5. klo 17-19


Viimevuotiset opetukset ovat kuunneltavissa Ringu Tulkun opetusarkistossa, jossa voi rekisteröitymisen jälkeen kuunnella kaikkia Rinpochen tallennettuja op…