Siirry pääsisältöön

Syksyn 2010 ohjelma

Opintoryhmä kokoontuu syksyllä Helsingin Punavuoressa viitenä torstaina klo 18-19.30:
30.9.
21.10.
11.11.
2.12.
16.12.

Varmista aika ja paikka ja ilmoita etukäteen tulemisestasi viimeistään päivää ennen sähköpostilla tai puh. 040-5595979. Voit myös kysyä lisätietoja ryhmästä ja opiskelumateriaalista sekä nettiopiskelumahdollisuudesta (ks. alla) ja Bodhicharyasta yleensä.

Opiskelemme Shantidevan Bodhicharyavataraa Ringu Tulku Rinpochen pian alkavan Online Shedra Study Groupin ohjelman mukaisesti. Opiskelutekstinämme ovat Rinpochen englanninkieliset Bodhicharyavataraa käsittelevät opetukset, joita hän antoi Rigpa-keskuksissa 1997-2001. Käytämme myös muuta Online Shedran materiaalia, kuten Rinpochen siellä antamia uusia opetuksia. Ryhmä toimii Online Shedran paikallisena tukena ja päinvastoin. Voit tietysti myös osallistua vain jompaankumpaan.

Suositeltava englanninkielinen käännös Bodhicharyavatarasta on The Way of the Bodhisattva, jonka on tiibetinkielestä kääntänyt Padmakara Translation Group ja julkaissut Shambhala Publications. Hyvä tuki opiskelulle on samoin Padmakaran kääntämä The Nectar of Manjushri's Speech, joka on Kunzang Peldenin eli Khenpo Kunpalin tunnettu Bodhicharyavataran selitysteos. Sen kerrotaan toistavan tarkasti Khenpon suurelta mestarilta Patrul Rinpochelta saamat Bodhicharyavatara-opetukset. Patrul Rinpoche omisti pitkiä aikoja elämästään Bodhicharyavataran opettamiselle, se oli hänen pääaiheitaan. Ringu Tulku Rinpochen opetukset, joille opintomme perustuvat, seuraavat puolestaan tarkasti Khenpo Kunpalin selitysteosta.

Opintoryhmämme lisälähteet ovat edelleen Dalai-laman A Flash of Lightning in the Dark of the Night ja Pema Chödrönin No Time to Lose, joita opiskelimme viime kaudellakin Rinpochen opetusten ohella.

Kirjojen hankkiminen ei ole välttämätöntä ryhmään osallistumiseksi. Pääopetusteksti jaetaan osallistujille sitä mukaa kun etenemme.

Paljon tietoa Bodhicharyavatarasta, Ringu Tulkun sitä koskevista opetuksista, Shantidevasta jne. löytyy Rigpa Wiki-sivuilta, ja myöhemmin sitä on saatavilla myös Bodhicharyan verkkosivujen Online Shedrasta.

Lämpimästi tervetuloa ryhmän tapaamisiin! Istuntoihin sisältyy keskustelun ohella myös jonkin verran hiljaista meditaatiota ja teetä/kahvia on tarjolla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Valkoinen Tara 15.-17.6. ja Bodhicharyavatara-opetukset

Ringu Tulku Rinpoche antaa opetuksia ja initiaation Valkoisen Taran lyhyeen harjoitukseen kolmena iltana 15.-17.6. klo 17.30. Opetuksia seuratakseen pitää liittyä arkistoon (21 euroa/vuosi), mutta ensimmäinen viikko on  maksuton ja tilauksen voi perua milloin tahansa.  Bodhicharyavatara-opetuksissa lopetellaan kohta 6. luku. Bodhicharyavatara-opetukset ovat vapaasti kaikkien katsottavissa, mutta lisämateriaalia käyttääkseen pitää olla arkiston jäsen. Lisämateriaaleja ovat mm. audiotallenteet ja käännökset opetussessioista usealle kielelle (myös suomeksi). Tara-opetukset: https://bodhicharya.org/ teachings/archives/tara- sadhana-live-teaching Bodhicharyavatara: https://bodhicharya.org/ teachings/courses/ bodhicharyavatara

Tsering Paldronin opetukset Helsingissä 25.-27.10.2019

Pe 25.10.2019 klo 18 Samsaraa ei voi korjata La 26.10.2019 klo 16 Rakastunut rakkauteen Su 27.10.2019 klo 11 Paljas sydän  Paikka: Elonpyörä, Vilhonvuorenkuja 20, Helsinki (Sörnäinen) Opetuskieli on englanti, tarvittaessa tulkkaus suomeksi. Tilaisuuksien kesto on 1,5-2 h. Vapaaehtoinen lahjoitus vierailun kustannuksiin (esim. 10-15 e/kerta). Järjestää Bodhicharya-opintoryhmä. Lisätiedot ja yhteydenotot: bodhistudy@gmail.com. Tervetuloa opetuksiin! Lue lisää Tsering Paldronista: http://tseringpaldron.org Tsering Paldron on syntynyt Lissabonissa. 19-vuotiaana hän matkusti Brysseliin, jossa löysi tiibetinbuddhalaisuuden ja astui henkiselle polulleen vuonna 1973.  Perinteisen kolmen vuoden retriitin hän suoritti 80-luvulla Ranskassa Dudjom Rinpochen sekä Dilgo Khyentse Rinpochen johdolla ja Pema Wangyal Rinpochen ohjauksessa. Hän on saanut opetuksia monilta Lamoilta kaikista tiibetinbuddhalaisuuden koulukunnista. Jo 25 vuoden ajan hän opettanut, matkus

Retriittien kevät

Koronavirus, covid-19, on saattanut monet meistä, suunnittelemattomastikin, tekemään bodhisattvan töitä esim. kaupan alalla, terveydenhuollossa, opetuksessa, hallinnossa ja muissa julkisen alan tehtävissä. Monet se on saattanut ehkä yllättäen retriittioloihin, joko yksin tai läheisten kanssa. Jos sinulle on käynyt niin, kannattaa ottaa ilo ja hyöty irti tästä mahdollisuudesta niin kuin parhaiten voi. Perheellisillä on omat haasteensa ja vahvuutensa, mutta jos elät yksin ja etenkin olet luontaisesti hiukan organisoimaton tapaus, kuten minä, suunnittele päiväohjelma ja sisällytä siihen ainakin jonkin verran muodollista harjoitusta, esimerkiksi aamuun ja iltaan. Jos teet etätöitä kotoa käsin, lomita työskentelyn väliin useita pieniä rentoutumisen ja tietoisen läsnolon hetkiä. Käy kävelyretkillä luonnossa ja pidä aistit avoimena ja tietoisuus kirkkaana. Ole tietoinen ja läsnä laittaessasi ruokaa ja syödessäsi. Rentoudu. Lue kaikki kallisarvoiset dharmakirjat, joita et ole ehtinyt vielä l