Siirry pääsisältöön

Syksyn 2010 ohjelma

Opintoryhmä kokoontuu syksyllä Helsingin Punavuoressa viitenä torstaina klo 18-19.30:
30.9.
21.10.
11.11.
2.12.
16.12.

Varmista aika ja paikka ja ilmoita etukäteen tulemisestasi viimeistään päivää ennen sähköpostilla tai puh. 040-5595979. Voit myös kysyä lisätietoja ryhmästä ja opiskelumateriaalista sekä nettiopiskelumahdollisuudesta (ks. alla) ja Bodhicharyasta yleensä.

Opiskelemme Shantidevan Bodhicharyavataraa Ringu Tulku Rinpochen pian alkavan Online Shedra Study Groupin ohjelman mukaisesti. Opiskelutekstinämme ovat Rinpochen englanninkieliset Bodhicharyavataraa käsittelevät opetukset, joita hän antoi Rigpa-keskuksissa 1997-2001. Käytämme myös muuta Online Shedran materiaalia, kuten Rinpochen siellä antamia uusia opetuksia. Ryhmä toimii Online Shedran paikallisena tukena ja päinvastoin. Voit tietysti myös osallistua vain jompaankumpaan.

Suositeltava englanninkielinen käännös Bodhicharyavatarasta on The Way of the Bodhisattva, jonka on tiibetinkielestä kääntänyt Padmakara Translation Group ja julkaissut Shambhala Publications. Hyvä tuki opiskelulle on samoin Padmakaran kääntämä The Nectar of Manjushri's Speech, joka on Kunzang Peldenin eli Khenpo Kunpalin tunnettu Bodhicharyavataran selitysteos. Sen kerrotaan toistavan tarkasti Khenpon suurelta mestarilta Patrul Rinpochelta saamat Bodhicharyavatara-opetukset. Patrul Rinpoche omisti pitkiä aikoja elämästään Bodhicharyavataran opettamiselle, se oli hänen pääaiheitaan. Ringu Tulku Rinpochen opetukset, joille opintomme perustuvat, seuraavat puolestaan tarkasti Khenpo Kunpalin selitysteosta.

Opintoryhmämme lisälähteet ovat edelleen Dalai-laman A Flash of Lightning in the Dark of the Night ja Pema Chödrönin No Time to Lose, joita opiskelimme viime kaudellakin Rinpochen opetusten ohella.

Kirjojen hankkiminen ei ole välttämätöntä ryhmään osallistumiseksi. Pääopetusteksti jaetaan osallistujille sitä mukaa kun etenemme.

Paljon tietoa Bodhicharyavatarasta, Ringu Tulkun sitä koskevista opetuksista, Shantidevasta jne. löytyy Rigpa Wiki-sivuilta, ja myöhemmin sitä on saatavilla myös Bodhicharyan verkkosivujen Online Shedrasta.

Lämpimästi tervetuloa ryhmän tapaamisiin! Istuntoihin sisältyy keskustelun ohella myös jonkin verran hiljaista meditaatiota ja teetä/kahvia on tarjolla.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Buddhism is not about being a Buddhist"

Buddhalaisuudessa tarkoituksena ei ole tulla buddhalaiseksi, vaan myötätuntoiseksi ja viisaaksi. - Ringu Tulku Rinpochen lyhyt opetus Youtubessa.

Kevään 2020 meditaatiot

Meditoidaan yhdessä suunnilleen joka toinen perjantai klo 18-19.

Kuunnellaan Ringu Tulkun lyhyitä opetuksia ja ohjattuja meditaatioita. Keskustellaan.

Maalis-huhtikuussa on tapaamisissa useamman viikon tauko. Tapaamispäivät:

24.1.
7.2.
21.2.
6.3.
10.4.
24.4.
8.5.
22.5.

Paikka on Elonpyörä (Vilhonvuorenkuja 20, Helsinki).

Tervetuloa uudet ja vanhat!

Kuva © Conrad Harvey

Peruuntunut: Ringu Tulku Rinpoche opettaa Suomessa toukokuussa

HUOM! Rinpochen vierailu on peruuntunut aikataulumuutosten takia. (Päivitys 28.3.2019)

Rinpoche tulee Suomeen toukokuussa ja antaa opetuksia Palpung Yeshe Gatshal Finlandin järjestämänä. Opetusten aiheena jatkuu viime kesänä aloitettu "Mitä meidän tulee tietää ja mitä välttää voidaksemme kehittyä harjoituksessamme?",  joka perustuu Kagyu-perimyslinjan suuren mestarin Gampopan keskeisten ohjeiden kokoelmaan nimeltä Korkeimman polun kallisarvoinen kukkaköynnös. Lisäksi Rinpoche on ystävällisesti luvannut antaa Vihreän Taran voimansiirron.

Opetuspaikka on ITCCA Finland ry:n sali, Sturenkatu 27 B, 3. kerros. Opetukset tulkataan suomeksi. Tiedustelut suoraan Palpungista, palpungfinland@gmail.com, +358451300434.

Opetusaikataulu:

21.5. klo 17-19
22.5.  klo 10-12 ja 17-19
23.5. klo 10-12

Vihreän Taran voimansiirto 23.5. klo 17-19


Viimevuotiset opetukset ovat kuunneltavissa Ringu Tulkun opetusarkistossa, jossa voi rekisteröitymisen jälkeen kuunnella kaikkia Rinpochen tallennettuja op…