Siirry pääsisältöön

Online-shedra alkaa Rinpochen ohjauksessa

Kansainvälisellä Bodhicharya-sivustolla www.bodhicharya.org on pian alkamassa englanninkielinen online-opintoryhmä, joka opiskelee Shantidevan Bodhicharyavataraa Ringu Tulku Rinpochen johdolla. Kaikki ovat tervetulleita mukaan! Lue lisää englanniksi täältä.

Kyseessä on ainutlaatuinen tilaisuus saada pitkäjänteistä opetusta suoraan Rinpochelta tästä rakastetusta klassikkotekstistä ja opiskella yhdessä Rinpochen muiden oppilaiden kanssa. Ilmoittautumiset kv. opintoryhmään sähköpostilla shedra@bodhicharya.org.Opintoryhmän lisäksi Bodhicharyan online-shedraan kuuluu väittelyalue. Tsering Paldron ja Bernhard Kaiser johdattavat meidät elävään tiibetiläiseen väittelyperinteeseen väittelemällä niin ajankohtaisista kuin perinteisemmistäkin aiheista. (Kuva: Albert Harris, 2010.)

Paikallinen opintoryhmämme Helsingissä jatkaa syyskuussa keskustelun ja meditaation merkeissä. Näillä näkymin palaamme taas kerran alkuun ja etenemme Bodhicharyavataran opiskelussa kv. opintoryhmän tahdissa. Kokoontumispaikka on Punavuoressa. Lisätietoja suomeksi niin kv. opintoryhmästä kuin paikallisesta ryhmästäkin voit saada sähköpostitse bodhistudy@gmail.com.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Buddhism is not about being a Buddhist"

Buddhalaisuudessa tarkoituksena ei ole tulla buddhalaiseksi, vaan myötätuntoiseksi ja viisaaksi. - Ringu Tulku Rinpochen lyhyt opetus Youtubessa.

Kevään 2020 meditaatiot

Meditoidaan yhdessä suunnilleen joka toinen perjantai klo 18-19.

Kuunnellaan Ringu Tulkun lyhyitä opetuksia ja ohjattuja meditaatioita. Keskustellaan.

Maalis-huhtikuussa on tapaamisissa useamman viikon tauko. Tapaamispäivät:

24.1.
7.2.
21.2.
6.3.
10.4.
24.4.
8.5.
22.5.

Paikka on Elonpyörä (Vilhonvuorenkuja 20, Helsinki).

Tervetuloa uudet ja vanhat!

Kuva © Conrad Harvey

Peruuntunut: Ringu Tulku Rinpoche opettaa Suomessa toukokuussa

HUOM! Rinpochen vierailu on peruuntunut aikataulumuutosten takia. (Päivitys 28.3.2019)

Rinpoche tulee Suomeen toukokuussa ja antaa opetuksia Palpung Yeshe Gatshal Finlandin järjestämänä. Opetusten aiheena jatkuu viime kesänä aloitettu "Mitä meidän tulee tietää ja mitä välttää voidaksemme kehittyä harjoituksessamme?",  joka perustuu Kagyu-perimyslinjan suuren mestarin Gampopan keskeisten ohjeiden kokoelmaan nimeltä Korkeimman polun kallisarvoinen kukkaköynnös. Lisäksi Rinpoche on ystävällisesti luvannut antaa Vihreän Taran voimansiirron.

Opetuspaikka on ITCCA Finland ry:n sali, Sturenkatu 27 B, 3. kerros. Opetukset tulkataan suomeksi. Tiedustelut suoraan Palpungista, palpungfinland@gmail.com, +358451300434.

Opetusaikataulu:

21.5. klo 17-19
22.5.  klo 10-12 ja 17-19
23.5. klo 10-12

Vihreän Taran voimansiirto 23.5. klo 17-19


Viimevuotiset opetukset ovat kuunneltavissa Ringu Tulkun opetusarkistossa, jossa voi rekisteröitymisen jälkeen kuunnella kaikkia Rinpochen tallennettuja op…