Siirry pääsisältöön

... mutta opintopiiri jatkuu

Kokoonnumme seuraavan kerran torstaina 8.4. keskustelemaan Bodhicharyavataran neljännestä luvusta Pema Chödrönin No Time to Lose -kirjan pohjalta. Neljännessä luvussa tuodaan esiin, miten voimme ylläpitää ja vaalia meissä jo herännyttä bodhicittaa pysymällä tarkkaavaisina ja tietoisina mielemme tilasta ja hyödyntämällä käsillä olevat hetket.

Pema Chödrön sanoo, että meidän tulee säilyttää kipinä ja ylittää ahtaat rajamme yhä uudelleen. Muuten meistä tulee kuin vanha koira, joka ei opi uusia temppuja! Bodhisattvan elämäntapa on jatkuvaa avautumista elämän eri tilanteille ja haasteille ja toisten ilolle ja kärsimykselle sen sijaan, että elämä pyörisi liikaa oman navan ympärillä ja kangistuisi kaavoihinsa. Herättelevän tekstin ytimessä on, että joka hetki voimme valita joko vanhat tottumuksemme tai myönteisemmän ja joustavamman mielentilan. Valitsemmeko kärsimyksen vai onnellisuuden on omissa käsissämme.

Onko näin? Tervetuloa mukaan lukemaan ja keskustelemaan!

Ryhmä ei kokoonnu kahden viikon päästä 22.4. vaan tätä seuraavan kerran tapaamme vasta toukokuussa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Buddhism is not about being a Buddhist"

Buddhalaisuudessa tarkoituksena ei ole tulla buddhalaiseksi, vaan myötätuntoiseksi ja viisaaksi. - Ringu Tulku Rinpochen lyhyt opetus Youtubessa.

Kevään 2020 meditaatiot

Meditoidaan yhdessä suunnilleen joka toinen perjantai klo 18-19.

Kuunnellaan Ringu Tulkun lyhyitä opetuksia ja ohjattuja meditaatioita. Keskustellaan.

Maalis-huhtikuussa on tapaamisissa useamman viikon tauko. Tapaamispäivät:

24.1.
7.2.
21.2.
6.3.
10.4.
24.4.
8.5.
22.5.

Paikka on Elonpyörä (Vilhonvuorenkuja 20, Helsinki).

Tervetuloa uudet ja vanhat!

Kuva © Conrad Harvey

Peruuntunut: Ringu Tulku Rinpoche opettaa Suomessa toukokuussa

HUOM! Rinpochen vierailu on peruuntunut aikataulumuutosten takia. (Päivitys 28.3.2019)

Rinpoche tulee Suomeen toukokuussa ja antaa opetuksia Palpung Yeshe Gatshal Finlandin järjestämänä. Opetusten aiheena jatkuu viime kesänä aloitettu "Mitä meidän tulee tietää ja mitä välttää voidaksemme kehittyä harjoituksessamme?",  joka perustuu Kagyu-perimyslinjan suuren mestarin Gampopan keskeisten ohjeiden kokoelmaan nimeltä Korkeimman polun kallisarvoinen kukkaköynnös. Lisäksi Rinpoche on ystävällisesti luvannut antaa Vihreän Taran voimansiirron.

Opetuspaikka on ITCCA Finland ry:n sali, Sturenkatu 27 B, 3. kerros. Opetukset tulkataan suomeksi. Tiedustelut suoraan Palpungista, palpungfinland@gmail.com, +358451300434.

Opetusaikataulu:

21.5. klo 17-19
22.5.  klo 10-12 ja 17-19
23.5. klo 10-12

Vihreän Taran voimansiirto 23.5. klo 17-19


Viimevuotiset opetukset ovat kuunneltavissa Ringu Tulkun opetusarkistossa, jossa voi rekisteröitymisen jälkeen kuunnella kaikkia Rinpochen tallennettuja op…