Siirry pääsisältöön

Bodhicharya-uutisia

Alla on poimintoja Saksan Bodhicharyasta tulleen tiedotteen aiheista.

17. Karmapan Ogyen Trinley Dorjen suunniteltu Euroopan ensivierailu on todennäköisesti touko-kesäkuussa. Ringu Tulkun toimiminen vierailun koordinaattorina vaikuttaa myös hänen ensi kevään ohjelmaansa. Rinpochen ohjelma kevätkaudella 2010 löytyy pian Bodhicharyan sivuilta.

Rinpoche toimii taas Karmapan tulkkina Kagyu Monlamissa. Karmapa opettaa ennen Monlamin alkua kolme päivää länsimaisille oppilaille Nagarjunan tekstistä Kirje ystävälle. Kuten viime vuonna, nämä opetukset ja kaksi päivittäistä sessiota itse Monlamista lähetetään suorana netissä 20.-31.12. Ks. www.kagyumonlam.tv. Lähetyksiä kannattaa ehdottomasti seurata, tunnelma välittyy hienosti. On syytä huomata, että kellomme Suomessa on Intian aikaa jokusen tunnin jäljessä, joten aamuopetus alkaa jo kukonlaulun aikaan.


Bodhicharyan retriittikeskukseen Sikkimissä on saatu uusi, kaunis Buddha-patsas, jonka kuva on ohessa!

Tiibetiin ja Intiaan varoja keräävällä hyväntekeväisyysjärjestöllä Rigul Trustilla on nyt uusi blogi rigultrust.wordpress.com. Siellä voi jatkossa lukea uutisia Rigul Trustin projekteista ja muitakin Rinpochen kuulumisia.

Berliinin Bodhicharya-keskuksessa kaivataan edelleen kipeästi avustuksia rakennustöiden viimeistelyyn. Talveksi olisi saatava ikkunat, mutta varoja puuttuu vielä. Berliinissähän kävi niin, että talouslaman takia isoja sponsoreita joutui vetäytymään hankkeesta. Keskus sijaitsee Berliinin Friedrichshainissa, ja rakennustöiden valmistuttua siitä tulee uskomattoman upea ja keskeinen paikka niin saksalaisille kuin muillekin eurooppalaisille dharmanharjoittajille.  Tietoa avustustarpeista ja miten voi auttaa (pdf).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Buddhism is not about being a Buddhist"

Buddhalaisuudessa tarkoituksena ei ole tulla buddhalaiseksi, vaan myötätuntoiseksi ja viisaaksi. - Ringu Tulku Rinpochen lyhyt opetus Youtubessa.

Kevään 2020 meditaatiot

Meditoidaan yhdessä suunnilleen joka toinen perjantai klo 18-19.

Kuunnellaan Ringu Tulkun lyhyitä opetuksia ja ohjattuja meditaatioita. Keskustellaan.

Maalis-huhtikuussa on tapaamisissa useamman viikon tauko. Tapaamispäivät:

24.1.
7.2.
21.2.
6.3.
10.4.
24.4.
8.5.
22.5.

Paikka on Elonpyörä (Vilhonvuorenkuja 20, Helsinki).

Tervetuloa uudet ja vanhat!

Kuva © Conrad Harvey

Peruuntunut: Ringu Tulku Rinpoche opettaa Suomessa toukokuussa

HUOM! Rinpochen vierailu on peruuntunut aikataulumuutosten takia. (Päivitys 28.3.2019)

Rinpoche tulee Suomeen toukokuussa ja antaa opetuksia Palpung Yeshe Gatshal Finlandin järjestämänä. Opetusten aiheena jatkuu viime kesänä aloitettu "Mitä meidän tulee tietää ja mitä välttää voidaksemme kehittyä harjoituksessamme?",  joka perustuu Kagyu-perimyslinjan suuren mestarin Gampopan keskeisten ohjeiden kokoelmaan nimeltä Korkeimman polun kallisarvoinen kukkaköynnös. Lisäksi Rinpoche on ystävällisesti luvannut antaa Vihreän Taran voimansiirron.

Opetuspaikka on ITCCA Finland ry:n sali, Sturenkatu 27 B, 3. kerros. Opetukset tulkataan suomeksi. Tiedustelut suoraan Palpungista, palpungfinland@gmail.com, +358451300434.

Opetusaikataulu:

21.5. klo 17-19
22.5.  klo 10-12 ja 17-19
23.5. klo 10-12

Vihreän Taran voimansiirto 23.5. klo 17-19


Viimevuotiset opetukset ovat kuunneltavissa Ringu Tulkun opetusarkistossa, jossa voi rekisteröitymisen jälkeen kuunnella kaikkia Rinpochen tallennettuja op…