Siirry pääsisältöön

Bodhicharyavatara

Tervetuloa opiskelemaan Bodhicharyavataraa!

Bodhicharyavatara (suomennettu nimellä Opas Bodhisattvan elämäntapaan) on tunnettu mahayanabuddhalaisuuteen kuuluva teksti, jonka on laatinut intialainen Shantideva 700-luvulla. Sitä on opiskeltu, selitetty ja rakastettu vuosisatojen ajan kaikissa suuntauksissa ja perimyslinjoissa. Bodhisattva on joku, joka pyrkii valaistumismielen heräämiseen ja lisääntymiseen kaikissa olennoissa. Bodhicharyavatara esittelee bodhisattvan tien ja kuusi täydellistä hyvettä, jotka bodhisattva polullaan toteuttaa.

Opintoryhmän ensimmäinen kokoontuminen on keskiviikkona 27.5. klo 18-20 Helsingissä Createn tiloissa, Nervanderinkatu 10, katutaso (voit halutessasi osallistua tilavuokran kattamiseen vapaaehtoisella maksulla, esim. 5 e). Luomme pienen yleiskatsauksen Bodhicharyavataraan ja Shantidevaan, ja teemme alustavan ohjelman ensi syksyksi. Kesän ajan tutustumme käyttämiimme teksteihin ja kommentaareihin omatoimisesti.

Mukaan ovat tervetulleita kaikki buddhalaisuudesta innostuneet. Jonkin verran taustatietoa on eduksi, ja kiinnostus bodhisattvan polkua kohtaan siivittää opintoja. Osallistuminen edellyttää valmiutta omatoimiseen opiskeluun, sillä toimimme vertaisryhmänä, jossa jokaisen panos on yhtä tärkeä. Englanninkielen taito on tarpeen kommentaarien lukemiseksi. Ryhmään voi silti tulla muutenkin keskustelemaan ja meditoimaan yhdessä.

Suomalaisen Bodhicharya study group -opintoryhmän innoittaja ja opastaja on Ringu Tulku Rinpoche, joka on vieraillut Suomessa opettamassa vuodesta 2004.

http://www.bodhicharya.org
http://ringutulku.wordpress.org
http://www.rigultrust.org

Tiedustelut: bodhistudy@gmail.com

Kommentit

 1. Hei,

  kiitos panoksestanne buddhalaisuuden ja kaikkien olentojen hyväksi! Teette erittäin tärkeää ja arvokasta työtä.

  Gassho,
  Markus

  VastaaPoista
 2. Kiitos ystävällisistä sanoistasi, Uku, ja kiitos itsellesi! Dharman opiskelu on nautinto. Toivottavasti siitä on iloa ja hyötyä kaikille.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

"Buddhism is not about being a Buddhist"

Buddhalaisuudessa tarkoituksena ei ole tulla buddhalaiseksi, vaan myötätuntoiseksi ja viisaaksi. - Ringu Tulku Rinpochen lyhyt opetus Youtubessa.

Kevään 2020 meditaatiot

Meditoidaan yhdessä suunnilleen joka toinen perjantai klo 18-19.

Kuunnellaan Ringu Tulkun lyhyitä opetuksia ja ohjattuja meditaatioita. Keskustellaan.

Maalis-huhtikuussa on tapaamisissa useamman viikon tauko. Tapaamispäivät:

24.1.
7.2.
21.2.
6.3.
10.4.
24.4.
8.5.
22.5.

Paikka on Elonpyörä (Vilhonvuorenkuja 20, Helsinki).

Tervetuloa uudet ja vanhat!

Kuva © Conrad Harvey

Peruuntunut: Ringu Tulku Rinpoche opettaa Suomessa toukokuussa

HUOM! Rinpochen vierailu on peruuntunut aikataulumuutosten takia. (Päivitys 28.3.2019)

Rinpoche tulee Suomeen toukokuussa ja antaa opetuksia Palpung Yeshe Gatshal Finlandin järjestämänä. Opetusten aiheena jatkuu viime kesänä aloitettu "Mitä meidän tulee tietää ja mitä välttää voidaksemme kehittyä harjoituksessamme?",  joka perustuu Kagyu-perimyslinjan suuren mestarin Gampopan keskeisten ohjeiden kokoelmaan nimeltä Korkeimman polun kallisarvoinen kukkaköynnös. Lisäksi Rinpoche on ystävällisesti luvannut antaa Vihreän Taran voimansiirron.

Opetuspaikka on ITCCA Finland ry:n sali, Sturenkatu 27 B, 3. kerros. Opetukset tulkataan suomeksi. Tiedustelut suoraan Palpungista, palpungfinland@gmail.com, +358451300434.

Opetusaikataulu:

21.5. klo 17-19
22.5.  klo 10-12 ja 17-19
23.5. klo 10-12

Vihreän Taran voimansiirto 23.5. klo 17-19


Viimevuotiset opetukset ovat kuunneltavissa Ringu Tulkun opetusarkistossa, jossa voi rekisteröitymisen jälkeen kuunnella kaikkia Rinpochen tallennettuja op…